Prva nagrada stiže u Vlasenicu – Sara Mekić pobjednica likovnog konkursa povodom Dana RS

U vlaseničku Osnovnu školu „Vuk Karadžić“ iz Banje Luke je stigla lijepa vijest – Sara Mekić, učenica sedmog razreda, osvojila je prvo mjesto na likovnom konkursu koji su povodom Dana Republike – 9. januara organizovali Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i Republički pedagoški zavod Republike Srpske.

Danka Milić Kezunović kaže da su se svi u školi nadali nekoj od nagrada, ali da ih je vijest o Sarinom uspjehu oduševila.

„S obzirom da u našu školu već godinama unazad pristižu nagrade, ne samo iz naše zemlje, nego iz više evropskih, pa i dalekog Japana, jer naši đaci svoj talenat razvijaju, uz mnogo truda i rada sa nastavnikom likovne kulture Njegošem Arnautom, nadali smo se uspjehu i na konkursu povodom rođendana naše Republike. Ponosno mogu reći da je za nas ova nagrada najvrednija jer je zaslužena povodom najvažnijeg dana u Republici Srpskoj“, istakla je direktorica Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Vlasenici.

Dvanaestogodišnja Sara Mekić je pobjedom na konkursu posvećenom svojoj zemlji na najljepši mogući način zapečatila jednu uspješnu godinu, u kojoj su nagrade za njeno likovno stvaralaštvo stigle i iz Poljske, Bugarske i Češke.

„Moram priznati da nisam očekivala nagradu, jer znam koliko je đaka učestvovalo na ovom konkursu. Vijest o prvom mjestu me iznenadila i srećna sam što u svoju školu donosim još jednu nagradu koja mi mnogo znači i daje mi vjetar u leđa za naredne izazove. Moram istaći da je ovo rezultat ne samo mog rada i truda, nego i sjajne saradnje sa nastavnikom likovnog, koji mi je i razredni starješina, Njegošem Arnautom, i koristim priliku da se i njemu zahvalim za savjete i požrtvovanost sa kojom radi sa nama“, skromna je učenica VII 2 razreda.

Sara Mekić će sa svojim nastavnikom Njegošem Arnautom, 28.12. 2019. godine prisustvovati prijemu kod predsjednice Republike Srpske, koji će biti upriličen u zgradi Vlade, a nagrada će joj biti uručena 11.1.2020. godine na proslavi Dana Republike u vlaseničkom Srednjoškolskom centru „Milorad Vlačić“.

Tekst: T. Golijanin

One thought on “Prva nagrada stiže u Vlasenicu – Sara Mekić pobjednica likovnog konkursa povodom Dana RS

  • decembar 21, 2019 at 10:00 am
    Permalink

    Bravo mlada damo, nemoj dozvoliti da ti slome duh, uvek ima prostora za umetnost.

Comments are closed.