,,Prštaće'' u velikom lokalnom derbiju: Guber dočekuje Bratstvo

11.09.2020 Piše: urednik

Sutra je na programu veliki lokalni derbi. Guber će na stadionu u naselju Vidikovac dočekati Bratstvo, u sklopu 6. kola Druge lige Republike Srpske ,,Istok''. Dva kluba su ove godine sastavili odlične ekipe, pa ne treba sumnjati da će prikazati veliku borbu i dobar fudbal.

Bratstvo je nešto slabije počelo sezonu, ali su u prethodnoj rundi odigrali odlično i ubjedljivo porazili Romaniju iz Pala, što je naznaka boljih rezultata bratunačkog kluba.

,,Mi sutra idemo na pobjedu. Poštujemo ekipu Gubera, ali smatramo da smo bolji tim i da stanje na tabeli nije uvijek pravi pokazatelj. Mislim da smo nakon Romanije uhvatili pravu formu i približili se željenom nivou igre. Nastupićemo u kompletnom sastavu i smatraćemo neuspjehom sve osim pobjede'' rekao je za UPSMedia Željko Lazić, predsjednik bratunačkog kluba.

Domaćin u ovom susretu ekipa Gubera ima odličan početak sezone. Osvojili su deset bodova u pet prvenstvenih mečeva, a u srijedu su se plasirali među šesnaest najboljih timova u Kupu Republike Srpske.

,,Izvjesno je da nas očekuje dobra, ali i teška utakmica, pravi derbi. Bratstvo ima mladu ekipu, koja zaslužuje respekt. Mi se nadamo što boljoj igri i pozitivnom rezultatu za nas. Jedino je šteta što će navijači ostati uskraćeni da pogledaju ovaj lokalni derbi'' prokomentarisao je za naš portal Emir Bektić, trener srebreničke ekipe.

Dosadašnji dio sezone pokazao je čvrstinu Gubera u zadnjoj liniji ekipe, dok je Bratstvo nešto efikasnije. Što se tiče učinka golgetera, u Bratstvu se istakao Maksimović sa četiri pogotka, dok je u timu Gubera Muminović postigao jedan manje.

Početak duela zakazan je za 16.30, a i dalje je zabranjeno prisustvo publike.

Piše: M.V.