Пријем у Општини за освајаче награда из СШЦ Сребреница

11.05.2022 Piše: urednik
СШЦ Сребреница

Данас је у згради општинске управе Сребреница начелник Младен Грујичић угостио око 50 ученика СШЦ Сребреница и њихових професора, који су заједно освојили бројне награде у претходном периоду.

Ученици су кроз своје пројекте стигли до три награде на сајму иновација ,,Иност 2022'' а међу достигнућима су још бројне медаље и признања са такмичења из наставних предмета и спортских дисциплина.

-Ја представљам пројекат ,,Инфицирани науком'' гдје смо кроз 11 подкастовa обрадили бројне теме и представљали шта је тачно а шта не у појединим изнесеним ставовима. У овим емисијама имали смо и стручњаке из више области- рекао је Ђорђе Лукић, ученик четврте године медицинске струке.

-На веб страници ,,Тинејџ лајф'' говорили смо о менталном здрављу што је један од водећих проблема данашњице, посебно што се средњошколци сусрећу са бројним изазовима по том питању. Сами смо осмислили пројекат и драго нам је што смо награђени на Иносту златном плакетом- истакао гимназијалац је Вук Обреновић.

-Мој разред и ја смо освојили прво мјесто на Регионалном такмичењу из демократије, у оквиру пројекта ,,Ја грађанин''. Као тему смо изабрали депресију и суицид, јер су то једни од водећих проблема данашњице. Тај проблем смо обрадили уз помоћ наше професорке Александре Вујадиновић- објаснила је Јелена Милошевић, ученица трећег разреда медицинске школе.

Сарадња Општине и ове школске установе оцијењена је као веома добра, а резултати младих су најбоља промоција локалне заједнице.

-Ова школа од оснивања, а посебно у претходних десетак година, биљежи импозантне резултате. Због тога нас је данас начелник и угостио. Ово су успјеси дјеце, њихових професора, породица, али и школе и наше општине. Ми ћемо наставити да радимо на исти начин- резимирао је Момчило Цвјетиновић, в.д. директора СШЦ Сребреница.

-Они представљају Сребреницу у најбољем могућем свијетлу па због тога највише пажње поклањамо младим људима. Ту мислим на све, од најмлађих у вртићу, који имају најбоље услове у регији, до оних који заврше факултете, а ми им омогућавамо да одраде приправнички стаж у нашим институцијама- прокоментарисао је начелник општине Сребреница, Младен Грујичић.

Ученици на пријему су добили новчане награде, а сви присутни су сагласни да је улагање у младе најбоље улагање, јер су талентована дјеца и омладина највећи капитал.

Пише: М.В.