Prijem kod načelnika Rankića za mlade boksere i nagrada za osvojene medalje

Prijem kod načelnika za BK Kum

Načelnik opštine Bratunac, Srđan Rankić, organizovao je danas prijem za mlade boksere i bokserke BK Kum Bratunac, trenere i upravu kluba, koji je na prvenstvu Srbije za mlađe kategorije osvojio dvije zlatne i dvije bronzane medalje. Zlatne medalje osvojili su Đorđije i Manuela Vujić, a bronzane Dunja Vuksić i Tihomir Šarčević. Mlade bokserke i bokseri nagrađeni su sa po 100 KM iz opštinskih sredstava za sport.

Jedan od takmičara, ujedno i pomoćni trener, pomagao je mlađim timskim drugovima oko priprema.

– Pomagao sam oko priprema za takmičenje, trenirali smo zajedno. Sad se i ja pripremam za prvenstvo Srbije, koje će biti održano u Beogradu 25. juna – prokomentarisao je mladi bokser i trener, Luka Perić.

Mladi uspješni ljudi, sportisti i dobri učenici, najbolji su promoter svake opštine.

– Čestitam im na postignutom rezultatu. Mogu da kažem da su od ove godine planirana finansijska sredstva za naš bokserski klub, koja su im potrebna za organizaciju njihovog rada i takmičenja. Do sada sam nagrađivao sve uspješne sportiste i učenike, tako da su i ova djeca, koja su osvojila medalje na prvensvtu Srbije, takođe nagrađena sa po 100 KM, iz sredstava predviđenih za sport Opštine Bratunac- rekao je načelnik Srđan Rankić.

BK Kum je praktično reaktiviran tokom protekle godine i od tada bilježi veoma zapažene rezultate.

– Trudimo se da što više naše omladine okupimo oko kluba. Imamo rezultate, a imamo i saradnju sa Partizanom. Naši bokseri mogu da boksuju i za reprezentaciju Srbije. Upoznali smo načelnika i o prostoru za vježbanje. Sa njim imamo dobru saradnju i očekujemo da se to još više unaprijedi – naglasio je Dragiša Banduka, predsjednik BK Kum.

– Manuela i Đorđije Vujić su osvojili zlatne medalje, oni su brat i sestra. Tihomir Šarčević i Dunja Vuksić su osvojili bronzane medalje. Naš bratski klub je Partizan, a imamo i registrovan klub u Vrhpolju – Marčeta tim. Troje takmičara je boksovalo za Marčeta tim, a Tihomir za Partizan. Svi bokseri imaju državljanstvo Srbije, da bi mogli da nastupaju na takmičenjima u Srbiji. Trenutno imamo oko 20 članova, a moram reći da su medalje počele da stižu dolaskom načelnika na vlast. On nam je dao svoja sredstva za odlazak u Banja Luku, krajem prošle godine, na prvenstvo Republike Srpske. Od tada su počeli uspjesi. Zahvaljujemo mu se, a zahvaljujemo se i Nenadu Borovčaninu, predsjedniku BS Srbije i Manetu Marčeti, treneru Partizana – pojasnio je Siniša Lopatić, trener bratunačkog kluba.

Aktuelna sezona je već sada veoma uspješna za bratunački klub, a boksere i bokserke očekuju i novi izazovi.

Piše: M.V.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *