Press konferencija u Srebrenici

Danas je u zgradi Opštine Srebrenica održana press konferencija povodom povlačenja kandidatura za načelnika, Aleksandra Simića i Mileta Janjića. Simić je istakao da je povukao kandidaturu u korist Mladena Grujičića sa ciljem srpskog jedinstva i srpskog interesa, koji je, kako smatra, važniji od bilo čijeg ličnog interesa.

„Odustajem od kandidature za načelnika opštine Srebrenica u korist Mladena Grujičića, odnosno u korist nacionalnog srpskog interesa. Vi koji živite u Srebrenici i dijelite sa mnom svakodnevno sudbinu shvatićete da ovo radim prvenstveno zbog vas, radi moje porodice i naravno Republike Srpske. Ovo je istorijski trenutak ne samo za srpski narod koji živi u Srebrenici, već za optanak svih nacionalnosti koje žive u našem gradu bez obzira na stranačku ili etničku pripadnost. Molim vas da izađete i glasate za Mladena, jer je to isto kao da ste glasali i za mene, jer ću na taj način i ja moći da vam pomognem. Želim da poručim i ostalom narodu Srebrenice da ću se maksimalno zalagati da svakom izađem u susret i obezbjedim život dostojan čovjeku. Kao što ću da radim za svakog Srbina koji živi u Srebrenici, radiću i za svakoga bez obzira da li bio Bošnjak ili Hrvat, jer svi smo mi ljudi“ , rekao je novinarima Aleksandar Simić.

Mile Janjić je 3. avgusta pokušao da povuče kandidaturu ali kako to CIK i Apelacioni sud nisu uvažili i on i dalje na glasačkom listiću, zamolio je građane Srebrenice koji su imali namjeru da glasaju za njega, da svoj glas daju aktuelnom načelniku Grujičiću.

„Obraćam se svim glasačima naše opštine da glasaju za Mladena, jer sam se ja povukao, jer su se tako dogovorile stranke u Republici Srpskoj“ , dodao je Janjić.

Načelnik Mladen Grujičić nije krio zadovoljstvo ujedinjenjem svih srpskih kandidata u Srebrenici.

„Drago mi je što smo svi stali zajedno jer samo zajedno možemo doprinijeti da mi koji ovdje živimo imamo bolji život a to sve u cilju da stvorimo bolje uslove za našu djecu i za one koji žele da ostanu i da se vrate na našu opštinu. Ovo je veliki dan za Srebrenicu, za srpski narod u Srebrenici prije svega, a onda i za sve građane ove opštine koji žele isto što i mi, a to je ekonomski razvoj, bolji život, napredak, mir, stabilnost i uzajamno poštovanje. Jedan od glavnih projekata na kome ćemo sada raditi je svakako Banja Guber. Ona će doprinijeti da se direktno ili indirektno zaposli veliki broj ljudi koji žive ovdje. Ono što obećavamo sigurno je otvaranje novih radnih mjesta, otvaranje novih proizvodnih pogona, otvaranje kamenoloma, izgrdnja saobraćajnica kroz ruralni dio opštine, uređenje fasada koje nismo stigli do sada. Takođe jedan od kapitalnih projekata je navodnjavanje skelanskog kraja, koji vrijedi preko 10 miliona KM. To će sigurno unaprijediti poljoprivrednu proizvodnju jer mi na našoj teritoriji imamo dovoljno kapaciteta koji nisu iskorišteni“ , izjavio je aktuelni načelnik opštine Srebrenica, Mladen Grujičić.

Srebrenica je tako postala jedina opština u Republici Srpskoj gdje su se ujedinile sve političke partije.

Piše S.V.