Premijer Višković i ministar Đokić posjetili Srebrenicu

Posjeta premijera Viškovića Srebrenici

Premijer Republike Srpske Radovan Višković i ministar energetike i rudasrtva u Vladi Republike Srpske Petar Đokić posjetili su danas opštinu Srebrenica. Oni su se sastali sa opštinskim rukovodstvom i razgovarali o predstojećim ponovljenim izborima, kao  i  o drugim važnim aktivnostima u ovoj lokalnoj zajednici. Pored toga, predstavnici Vlade bili su u posjeti rudniku olova i cinka ,,Sase“.

– Nisam siguran da će doći do bojkota od strane Bošnjaka. Mi smo i to pitanje analizirali i bojimo se da je to možda neka nova prevara da se mi kao Srbi ili partije sa srpskim predznakom okupljene oko načelnika Grujičića uspavamo i da oni prateći izlaznost u nekom momentu pozovu građane i da na takav način pokušaju napraviti neki rezultat u Srebrenici. Rudnik Sase je nakon privatizacije jedna od najboljih kompanija u realnom sektoru, sa prosječnom platom od 1.400 KM. Danas su nam dali i jednu primjedbu, koju ćemo usvojiti, a tiče se uklanjanja administrativnih barijera za podsticaje koji  omogućavaju povećanje plata. – rekao je premijer Višković.

– Danas sam ovdje dvostruko. Prvo želim, kao predsjednik Socijalističke partije, da podržim ovog mladog čovjeka, Mladena Grujičića, na ponovljenim izborima u Srebrenici. Smatram da je mnogo dobrog urađeno u prethodne četiri godine i da treba da se nastavi. Uz to, ovdje sam danas zbog realizacije novog energetskog projekta oko pokretanja rudnika dacita, koji će imati višenamjensku ulogu – istakao je ministar Đokić.

Iz Opštine Srebrenica u rudnika Sase  ističu zahvalnost Vladi Republike Srpske.

– Vlada Republike Srpske je uvijek bila uz nas. Smatram da smo mi opravdali podršku i da ćemo nastaviti da opravdavamo. Veliku zahvalnost dugujemo i našim privrednicima. Mi smo jedna od rijetkih opština gdje se broj radnika povećao za vrijeme epidemije. U fazi smo relaizacije za eksploataciju dacita i dugujemo zahvalnost ministru Đokiću i njegovim saradnicima. Razgovarali smo i o izborima koji su nepravedno poništeni, a manipulacija se nastavlja i danas- prokomentarisao je načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić

– Očekujemo podršku Vlade po pitanju nove lokacije za odlagalište flotacijskog otpada. Premijer je dao punu podršku po tom pitanju i nadamo se da će to uskoro doći na relaizaciju –  naglasio je tehnički direktor rudnika, Radenko Milovanović.

Srebrenicu je posjetio i ministar u Savjetu ministara Bosne i Hercegovine, Staša Košarac.