Predstavljen kabinet za frizere u SŠC Srebrenica

Povodom stavljanja u funkciju kabineta za učenike koji pohađaju nastavu i školuju se za frizere, u Srednjoškolskom centru Srebrenica danas je organizovana promocija zanimanja, kao i opreme u kabinetu.

Promociji su prisustvovali profesori u SŠC Srebrenica, učenici, predstavnici opštine Srebrenica, donatori, srebrenički frizeri i drugi gosti.

„Ovaj prostor je doskora bio skladište za stvari koje su pokvarene, koje nisu u funkciji, mi smo donijeli odluku da ga uredimo za frizere. U tom razmišljanju i planovima, došli smo na ideju da se obratimo onima koji nam mogu pomoći, prvo smo se obratili fizerima u Srebrenici, Ahmetu i Sneži, oni su nam objasnili šta sve treba da sadrži jedan kabinet, a onda smo krenuli da tražimo sredstva. Iz Emmaus-a su nam donirali značajan dio opreme, ostali dio opreme, vrijedan oko 3700 maraka, mi smo kupili svojim sredstvima. Oko 2000 maraka procjenjujemo da je vrijedna oprema od Emmaus-a, a sve što je urađeno urađeno je našim vlastitim snagama, naših domara i zaposlenika“, rekao je ovim povodom direktor SŠC Srebrenica Momčilo Cvjetinović.

19 učenika pohađa zanimanje frizer i kažu da im je drago što su dobili opremu za praktični dio nastave.

„Mi smo prva generacija frizera u Srebrenici. Dobili smo šamponjeru koja nam služi za pranje kose, imamo sredstva za brijanje i šišanje muških mušterija, škola nam je obezbijedila peglu, mašinicu za šišanje, fen, makaze za šišanje, makaze za proređivanje kose, četke i češljeve za razne namjene, namotače za kosu“, rekla je Dragana Bajraktarević, jedna od učenica.

„Dobili smo dvije vrste hauba, digitalnu i analognu. Digitalna hauba nam omogućava skraćivanje procesa bojenja i izbjeljivanja kose, korisitmo je još za sušenje i pri dubinskoj njezi kose. Analognu haubu korisitmo pri izradi vodene ondulacije i raznih dnevnih frizura“, kazale je Anđela Mlađenović, učenica.

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić rekao je da će opština i dalje pomagati i ulagati u mlade ljude.

„Mi imamo osjećaja prema svim školama i prema mladim ljudima. Ulažemo mnogo u mlade ljude, počev od prevoza za osnovce, kroz stipendije, kroz pripravničke, kroz ulaganja u infrastrukturu, i imamo sreću da nas pomažu i ambasade stranih država.Unapređujemo kvalitet škole, a tako ćemo i nastaviti“, izjavio je načelnik opštine Mladen Grujičić.

Na promociji je rečeno i kako je Ambasada Bugarske u BiH donirala 10.000 maraka za zamjenu stolarije, a isto toliko dodaće i Opština Srebrenica, kako bi bila zamijenjena kompletna stolarija. Tako će objekat SŠC Srebrenica biti opremljen kao rijetko koji u okruženju, rečeno je danas.