Predstava i prezentacija na temu bezbjednosti saobraćaja

Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, u saradnji sa Agencijom za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske i MUP-om Republike Srpske, organizovala je danas u Bratuncu predstavu za djecu i diskusiju, odnosno prezentaciju za mlade.

U Domu kulture održana je predstava “Pažljivkova pravila u saobraćaju“ za učenike nižih razreda osnovnih škola, dok je prezentacija za mlade održana u SŠC Bratunac.

Tomislav Petrović iz Agencije za bezbednost saobraćaja Srbije rekao je za UPSMedia: “Ovu predstavu već neko vreme izvodimo u Srbiji. Cilj je da na zanimljiv način skrenemo pažnju deci na to kako se treba ponašati u saobraćaju.  Imamo dva lika u predstavi: Pažljivka, koji je uvijek obazriv i Stevicu, koji je suprotnost. Kasnije ćemo imati i prezentaciju za mlade, gdje će iskustva ispričati jedna mlada osoba koja je teško povređena u saobraćajnoj nesreći“.

Nikola Torbica iz Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske istakao je: “Mi smo bili skoro u Bratuncu sa našom predstavom. Danas sa kolegama iz Srbije i MUP-om Republike Srpske organizujemo predstavu “Pažljivkova pravila u saobraćaju“. Prezentacija za mlade, koji su često žrtve saobraćajnih nesreća, je veoma važna, jer će moći da poslušaju iskustva mlade osobe koja je teško povređena i moći će da čuju šta je to pogrešno što se radi u saobraćaju, naročito kada si mlad“.

Za najmlađe su obezbijeđeni i pokloni, u vidu materijala za igru koji skreće pažnju na ponašanje u saobraćaju.

Piše: M.V.