Predavanje bratunačkih vatrogasaca za djecu iz vrtića ,,Radost''

10.05.2021 Piše: urednik

Pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice Bratunac organizovali su danas, na Trgu Miloša Obilića, predavanje i druženje za djecu iz vrtića ,,Radost''. Vatrogasci su najmlađe sugrađane upoznali sa važnim stvarima vezanim za požare i ponašanje u tim situacijama.

Vatrogasci-spasioci iz TVJ Bratunac su dan posvetili djeci iz našeg vrtića. Predavanje smo prilagodili njihovom uzrastu i objasnili smo šta je to najveća opasnost za djecu prilikom uočenog požara ili prilikom požara u kome se djeca neposredno nalaze. Zadovoljan sam, djeca su to vrlo pažljivo saslušala. Drago mi je da se i načelnik obratio, tako da smo kompletirali jednu lijepu priču - rekao je Zlatan Simić, zamjenik komandira TVSJ Bratunac.

Načelnik Opštine Bratunac istakao je značaj ovakvih predavanja za djecu u lokalnoj zajednici.

- Dogovorili smo se sa našom Teritorijalno-vatrogasnom spasilačkom jedinicom da napravimo druženje sa djecom iz vrtića i da završimo jedan dio obuke. Cilj je da, kada ne Daj Bože, dođu u stiuaciju da se nađu u nekom požaru ili nesreći znaju koji broj telefona treba da okrenu da bi pozvali vatrogasce i na koji način treba da se ponašaju u takvim situacijama. Ovo je samo jedno u nizu druženja, koje će naša Teritorijalna vatrogasna jedinica sprovoditi i sa učenicima osnovnih škola - riječi su načelnika Opštine Bratunac, Srđana Rankića.