POVODOM MEĐUNARODNOG DANA DJECE UPRILIČENO DRUŽENJE NAČELNIKA RANKIĆA SA SREDNJOŠKOLCIMA

Foto: Opština Bratunac

Širom svijeta 1. juna obilježava se Međunarodni dan djece, čiji je cilj da podsjeti javnost na važnost uloge djece u našem društvu, tim povodom, načelnik opštine Bratunac Srđan Rankić, danas je upriličio druženje sa članovima Savjeta učenika Srednjoškolskog centra Bratunac u Kafe baru „Frends“. Razgovarali su o položaju, statusu i potrebama bratunačkih srednjoškolaca.

-Organizovali smo zaista jedno lijepo druženje. Kako bismo poboljšali uslove školovanja neophodno je osluškivati potrebe učenika. Zajednički smo se složili da je potrebno raditi na uređenju dvorišta, sportskih terena i sređivanju same zgrade škole, a sve ćemo to i realizovati u narednom periodu, kako bismo stvorili bolje uslove za našu djecu. Imamo u planu da obezbijedimo
besplatne udžbenike za srednjoškolce prve godine i nastojaćemo da se za učenike koji putuju obezbijedi određen iznos participacije učešća u troškovima prevoza, gdje će biti obuhvaćeni učenici i osnovnih i srednje škole, rekao je načelnik Rankić.
Kako je ova sedmica posvećena djeci i dječijim pravima, načelnik Rankić nastavlja sa aktivnostima usmjerenim na djecu iz Bratunaca.
-Sutra ćemo organizovati prijem i uručenje nagrada za djecu iz BK “Kum“, koji su na prvenstvu Srbije za mlađi uzrast pioniri, kadeti i juniori ostvarili sjajne rezultate. Prekosutra organizujemo prijem učenika osnovnih i srednje škole za đake generacije, vukovce i pobjednike na republičkim takmičenjima, rekao je Rankić, ističući da će se ovakve aktivnosti provoditi i u narednom periodu, jer djeca zaslužuju da se njihovi uspjesi ističu svakodnevno, bez obzira na datum.
Na prvoj Svjetskoj konferenciji o dobrobiti djece, koja je bila održana 1925. u Ženevi, 1. jun je proglašen Međunarodnim danom djece. Zvanično, ovaj datum je usvojen kao Međunarodni dan djece u međunarodnoj zajednici 1950. Uobičajeno je da se na ovaj dan govori o pravima djece i njihovoj dobrobiti, kao i da se organizuju dešavanja namijenjena djeci. Ovaj datum se obilježava u mnogim zemljama, uključujući i Republiku Srpsku.
Izvor: Opština Bratunac – fejsbuk stranica

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *