POVODOM DANA PRAVOSLAVNE KNJIGE POKLONJENE KNJIGE ZA GRADSKU BIBLIOTEKU

Foto: Parohija Kravička

Sveštenik Parohije Kravičke, Dejan Đuričić, obavijestio nas je o akciji darivanja knjiga Narodnoj biblioteci Bratunac. U nastavku vam prenosimo kompletan tekst.

Povodom dana pravoslavne knjige koji se obilježava 14.og marta sveštenik Dejan Đuričić iz parohije kravičke je u petak 12. marta 2021. god. poklonio Gradskoj biblioteci u Bratuncu komplet pravoslavnih knjiga.

Nakon akcije darivanja biblioteke Osnovne škole „Branko Radičević“ u Bratuncu ovo je druga, masovnija akcija zahvaljujući kojoj će čitaocima biti lako dostupna, probrana pravoslavna literatura.

Prvenstveni cilj ove akcije jeste širenje pravoslavne riječi i pravoslavne misli među onima koji vole dobru knjigu, ali i onima koji osjećaju duhovnu žeđ i glad u vremenu u kojem živimo i koje je vrijeme gruboga materijalizma.

Sva literatura koju smo poklonili jeste neposredna, direktna i jednostavna pisana riječ koja vrlo lako dolazi do srca i duše svakog čitaoca. Cilj nam nije bio da na policama Gradske biblioteke stoje visoke teološke studije, niti knjige napisane jezikom koji obični vjernik neće moći da razumije, već upravo suprotno, knjige koje su lagane za čitanje ali koje nose sa sobom specifičnu dubinu i hrišćansku poruku.

Iskreno se nadamo da će korisnici Gradske biblioteke prepoznati ovakvu našu namjeru, ocjeniti pravoslavno štivo i biti zadovoljni onim što pravoslavno izdavaštvo ima da ponudi a što je na korist svake ljudske duše.

Preuzeto sa: ,,Hrišćanske priče“