Potpisivanje ugovora o dodjeli stipendija u Vlasenici

U prostorijama Šumarskog fakulteta u Vlasenici, načelnik ove Opštine Miroslav Kraljević, danas je potpisao stipendijske ugovore sa 37 novih studenata sa područja Vlasenice. Studenti će dobijati stipendiju u iznosu od 100 KM u periodu od 8 mjeseci.

Studenti nisu krili zadovoljstvo potpisivanjem ugovora o stipendiranju koji će im olakšati školovanje u predstojećoj školskoj godini.

„Ovdje sam da potpišem ugovor za stipendiju. Dobila sam na osnovu prosjeka i naravno da će mi značiti kao i svim studentima. Imam prosjek 9.28 i u budućnosti se vidim kao profesor geografije“ , izjavila je Ljeposava Plakalović, studentkinja druge godine Geografskog fakulteta u Beogradu.

„Jako sam zahvalna na ovoj prilici i pomoći koju nam je Opština pružila. Ovo će meni i mojoj porodici mnogo značiti i olakšaće mi školovanje. Nadam se da ću uspješno završiti fakultet, zaposliti se u Vlasenici i doprinijeti razvitku naše lokalne zajednice“ , dodala je Zorana Brkić, studentkinja druge godine Šumarskog fakulteta u Vlasenici.

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević istakao je zadovoljstvo zbog ove vrste pomoći koju Opština pruža  mladim kadrovima iz Vlasenice i izrazio nadu da će u godinama koje su pred nama pronaći posao za koji su se školovali, u matičnoj opštini.

„Svi ovi đaci su ispoštovali norme i kriterije koji smo mi zadali. Lica koja su ispunile uslove su danas ovde i meni je zaista drago na zadovoljstvo svih nas iz lokalne uprave i svih lica i porodica koja su dobila ovu skromnu pomoć. Ja, kao načelnik Opštine, pratim školovanje svih naših studenata i trudim se da onoliko koliko je moguće svima njima olakšamo školovanje na neki način, i omogućimo svima da posle fakulteta nastave da žive i rade u Vlasenici“ , rekao je Kraljević.

Opština Vlasenica će za finansiranje studentskih stipendija za školsku 2020/2021 godinu izdvojiti 70 000 KM. Iz opštinskog budžeta finansiraće se ukupno 70 studenata sa područja Vlasenice.