Potpisani ugovori za izgradnju i rekonstrukciju 65 stambenih objekata!

Bratunac

U bioskopskoj sali Doma kulture u Bratuncu danas su potpisani ugovori sa korisnicima za izgradnju i rekonstrukciju individualnih stambenih objekata na teritoriji opštine Bratunac. Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine je prije dvije godine raspisalo Javni poziv, ali usljed situacije sa korona virusom, tek danas je upriličeno potpisivanjem. Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica BiH je glavni investitor, Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije je implementator a Opština Bratunac će krajnjim korisnicima pomoći oko priključaka objekata na elektro mrežu, vodovod i kanalizaciju.

Na Javni poziv raspisan 2019. godine ukupno se prijavilo 167 korisnika. Nakon obilaska terena nadležna komisija je utvrdila da preko 100 aplikanata ne ispunjava potrebne uslove.

„Ukupno je potpisano 65 ugovora, od čega su 2/3 objekti iz temelja, odnosno po sistemu „ključ u ruke“ , a 1/3 objekata je rekonstrukcija postojećih objekata. Ovo je državni projekat stambenog zbrinjavanja i objekti se nalaze u urbanom i ruralnom području opštine i korisnik ima obavezu  po ugovoru da se useli u roku od 30 dana nakon završetka radova i objekat ne smije otuđiti narednih 5 godina. Rok za izvođenje radova je 360 dana. Kompletno bodovanje i odabir krajnjih korisnika izvršilo je Ministartsvo Bosne i Hercegovine i Sekretarijat Republike Srpske. Izvođač radova biće firma „Braća Mićić“ iz Modriče a  nadzorni organ za implementaciju projekta  je firma „Gradit“ iz Prnjavora“ , rekao je Ševko Karić, načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Opštine Bratunac.

Ukupna vrijednost projekta je oko 2 miliona konvertibilnih maraka.