POTPISANI UGOVORI ZA FINANSIRANJE NVO I UDRUŽENJA

16.06.2021 Piše: urednik
NVO

Načelnik opštine Bratunac Srđan Rankić potpisao je danas ugovore o finansiranju jedanaest projekata nevladinih organizacija registrovanih u ovoj opštini, za čiju će realizaciju iz opštinskog budžeta biti izdvojeno 41.594,30 KM.

Nevladine organizacije imale su priliku da dostave prijedloge za projekte u oblasti kulture, sporta, socijalne zaštite, privrede, poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Načelnik Rankić je u svom obraćanju predstavnicima nevladinih organizacija i udruženja rekao da bi trebalo da imaju za cilj pružanje bolje podrške građanima.

-Na konkursu su učestvovale nevladine organizacije i udruženja sa projektima koji svoje aktivnosti realizuju na teritoriji naše opštine u oblastima socijalno-humanitarnog djelovanja, zaštite i promovisanja ljudskih prava, očuvanja kulturne baštine, njegovanja istorijskih tekovina, kao i razvoja kulturno-umjetničkog stvaralaštva. Tu su i projekti, koji se bave društvenom brigom o djeci i mladima, kao i zaštitom životne sredine. Podržavamo projekte nevladinog sektora u Bratuncu i stvaramo sve neophodne mehanizme da bi nevladin sektor bio u službi razvoja ove lokalne zajednice. U budućnosti ćemo nastaviti sa ovim aktivnostima uz još veći iznos budžeta izdvojenog za projekte, istakao je Rankić.

Predstavnici nevladinih organizacija zahvalni su zbog prilike koja im je pružena, jer je, kako kažu važna za razvoj i strategiju opštine Bratunac.

-Zahvalni smo zbog šanse da na ovaj transparentan način apliciramo za projekte i dobijemo finansijska sredstva za njih. Odabir je jako dobar, to su sve organizacije, koje se bave projektima i treba finansirati ove stvari, koje se tiču razvoja naše opštine i u skladu su sa njenom strategijom, rekla je Una Zečić, predsjednica Udruženja građana “Super U“ Bratunac.

Ugovore su danas potpisali predstavnici organizacija: Udruženje žena „Priroda“, SRU „Drina“, Udruženje žena „Maja“, Planinarsko društvo „Kik“, Udruženje žena žrtava rata, Udruženje građana „Super U“, Udruženje građana „Beskrajna priča“, Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi “ 9. Januar“, Udruženje žena „Jadar“, Udruženje roditelja hendikepirane djece „Leptir“, Udruženje građana „Fagus“.

Preuzeto: Opština Bratunac