Potpisani ugovori sa 150 studenata sa bratunačke opštine!

Danas je u biskopskoj sali bratunačkog Doma kultura održano potpisivanje ugovora o stipendiranju 150 studenata sa ove opštine. Budžetom za 2021. godinu predviđena su sredstva od 120.000 KM.

„Obavili smo Javni poziv, sačinili rang listu, i ove godine smo zbog pandemije virusa korona i otežanih uslova studiranja i loše ekonomsko-finansijske situacije u svim tim porodicama, nastojali da svi ti studenti koji ispunjavaju uslove, danas i potpišu taj ugovor. Ja kao načelnik, i Opština Bratunac, nastojaćemo da pomognemo tim mladim ljudima, da im olakšamo studentske dane, da završe svoje fakultete, i moj poziv njima je bio da se nakon završetka studija vrate u Bratunac, da zajedno razvijamo našu sredinu i učinimo je boljim mjestom za život“ , riječi su načelnika opštine Bratunac, Srđana Rankića.

Studenti ističu da im je stipendija koju će dobijati u narednim mjesecima od izuzetnog značaja i da će im olakšati studiranje.

„Mnogo mi znači bilo kakva pomoć i nadam se da ću moći da se odužim Opštini tako što ću se vratiti i jako bih voljela da pronađem posao ovdje, u svom gradu“ , kazala je Ivana Stević, studentkinja Pravnog fakulteta u Novom Sadu.

„Hvala puno načelniku i Opštini na stipendiji, mnogo će nam značiti, svima će nam popuniti budžet i omogućiti da kupimo knjige koje su nam neophodne tokom studija“, izjavio je Momčilo Ilić, student Mašinskog fakulteta.

Danas potpisanim ugovorima o stipendiranju, Opština Bratunac se obavezala da u narednih 8 mjeseci studentima uplaćuje iznos od 100 konvetibilnih maraka.