Posjeta Mladena Grujičića firmi „As Drvo“

U posjeti proizvodnom pogonu „As Drvo“  iz Srebrenice danas je boravio načelnik ove Opštine Mladen Grujičić. Ova firma je otvorena 11. marta 2020. godine ali uslijed pandemije korona virusa nije bila u funkciji i prije nekoliko dana počela je sa radom.

Opština je u prethodom periodu pokazala da su investicije u nova radna mjesta jedan od prioriteta i da će se tako nastaviti i u narednom periodu.

„Obrazloženje vlasnika je da će vrlo brzo početi sa primanjem i prijavom novih radnika i da će taj broj non stop kontinuirano da raste. Opština Srebrenica je dala svoj doprinos u smislu ustupanja hale koja je privedena na mene i mi ćemo učiniti sve da pomognemo sve one privrednike koji žele da rade na teritoriji opštine Srebrenica koji zapošljavaju radnike, pogotovo oni koji zapošljavaju radnike sa ove naše teritorije“, rekao je načelnik opštine, Mladen Grujičić.

Iako je pandemija korona virusa odložila planirani početak rada iz kompanije već najavljuju proširenje proizvodnih linija.

„Bavim se proizvodnjom pločastog namještaja. To je naša prva faza trenutnog rada. Planiramo uskoro otvoriti još jedan program proizvodnje drvnih sortimenata tj. paleta za jednokratnu upotrebu. To je u sljedećem planu narednih mjesec dana. Mi trenutno zapošljavamo u proizvodnom pogonu Srebrenica 7 radnika, dok su ostali radnici po prodajnim salonima“ , izjavio je Fadil Ahmetović, tehničko-odgovorno lice za proizvodnju firme „As Drvo“.

Svako radno mjesto pomoći će opstanku stanovništva u Srebrenici a prvi utjisci radnika su odlični.

„20 dana već ovdje radim. Uslovi su super, plata nam je redovna. Ja radim sa koleginicom na kantarici. Radimo pločasti namještaj, kuhinje, plakare, ormare, radne stolove“ , kazala je Nevena Slijepčević koja je zaposlena u ovom pogonu za proizvodnju sortimenata od drveta.

Za 2021. godinu najavljene su nove investicije.