PORUKA NAČELNIKA OPŠTINE GRAĐANIMA BRATUNCA: BIĆE GODINA KADA ĆEMO OKUPLJENI ZAJEDNO PROSLAVLJATI VASKRS I SVE NAŠE PRAZNIKE

S obzirom da kriza nastala zbog pandemije virusa korona traje skoro 40 dana i danas je u Bratuncu održana sjednica Opštinskog štaba za vanredne situacije, na kojoj su razmatrane preduzete mjere i šta još treba preduzeti u cilju zaštite lokalnog stanovništva od virusa korona. Na sjednici je konstatovano da sve ustanove i preduzeća, koja se bave ovim problemom, obavljaju svoje zadatke u skladu sa mjerama koje preduzimaju republički i opštinski štab za vanredne situacije.

Štab je danas upoznat da se pod nadzorom u kućnoj izolaciji nalazi 11osoba, a u karantinu tri. Nije bilo kršenja mjere nadzora , ali je zabilježeno pet slučajeva kršenja policijskog časa tokom protekle noći.

Načelnik Bratunca Nedeljko Mlađenović upozorio je, u izjavi koju je nakon sjednice štaba za opštinski portal, da bi narednih dana a zbog toplijeg vremena i nesavjesnih pojedinaca koji čiste i pale otpad na imanjima, moglo doći do izbijanja požara .

„Juče je ugašen jedan požar, ali je aktivan još jedan, koji ćemo pokušati sanirati tokom dana, kako bi za sutrašnji praznik bili mirni vatrogasci i svi drugi, koji su uključeni u gašenje požara“, rekao je Mlađenović.

Govoreći o mjerama zaštite od virusa korona koje se provode na području ove opštine, on je ocijenio da bi se, i pored velikog truda opštine, policije i svih institucija, teško riješio problem vezan za koronavirus, da građani Bratunca nisu prihvatili sve mjere koje su u cilju zaštite donosili republički i opštinski štab.

„Želim da se zahvalim svim građanima naše opštine koji su, i pored teške situacije, ispoštovali sve mjere koje su preduzete. Pokazalo se da samo zajednički možemo riješiti ovaj problem, koji će biti prisutan, možda i još tridesetak dana“, poručio je Mlađenović i dodao:

„Ali, najveća je radost kada znamo da naš trud nije uzaludan i da na području Bratunca nema zaraženih virusom korona. Ako budemo sarađivali u narednom periodu i poštovali sve mjere zaštite, možemo iz ove krize izaći sa najboljim rezultatima“, uvjeren je Mlađenović.

On je pozvao sve pravoslavne vjernike koji žive na području bratunačke opštine da radost Vaskrsenja Hristovog proslave sa porodicama u svojim domovima .

„Uz radosni pozdrav „Hristos vaskrse, vaistinu vaskrse“ čestitam predstojeće vaskršnje praznike svim pravoslavnim vjernicima, kao i sveštenstvu koje će obavljati bogosluženja u crkvama na području naše opštine. Nadamo se da će biti godina, kada ćemo zajedno okupljeni proslavljati Vaskrs i sve naše praznike“, poručio je načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović.

Izvor: opstinabratunac.com