Porazi Gubera i Bratstva

Foto: FK Guber Arhiva

U okviru 13. kola Druge lige Republike Srpske ,,Istok“ Guber i Bratstvo doživjeli su poraze. Srebrenička ekipa poražena je u Milićima, a tim iz Bratunca u Sokocu.

U lokalnom derbiju Milići su za gol bili bolji od Gubera. Pobjedu im je sa penala donijeo Boban Jolović u 36. minutu. U finišu meča srebrenička ekipa imala je igrača više, ali nisu postigli gol, uz nekoliko dobrih prilika koje su propustili tokom utakmice. Ovim porazom Guber je ostao na 23 boda i pao je sa vrha tabele na diobu pozicija od 3. do 6. (trenutno 6. mjesto zbog gol-razlike). U narednom kolu očekuje ih još jedan veliki derbi, jer će dočekati Famos, koji je osvojio isti broj bodova.

Bratstvo je poraženo od Glasinca, koji je ponovo došao na prvu poziciju sa 25 bodova. Rezultat je bio 3:0 (2:0), a sve golove postigao je prvi strijelac lige Šuka. Tim iz Bratunca je trenutno na poziciji 15 drugoligaškog Istoka sa 12 bodova. U sljedećem kolu dočekaće Miliće, koji su nakon današnje pobjede prišli lideru na samo 4 boda zaostatka.

Piše: M.V.