Ponovljeni izbori u Srebrenici: Grujičić glasao na Vidikovcu

Mladen Grujičić

U Srebrenici se danas održavaju ponovljeni lokalni izbori, a jutros su otvorena sva biračka mjesta, ukupno 26 na redovnim biračkim mjestima, te na dva mjesta u odsustvu, u Živinicama i Gradačcu. Načelnik opštine i kandidat za još jedan mandat, Mladen Grujičić, iskoristio je svoje građansko pravo, glasavši na biračkom mjestu u naselju Vidikovac.

Prema prvom presjeku glasova u 11h, iz OIK-a je saopšteno da je izlaznost manja za 10% u odnosu na izbore održane 15. novembra.

„Ja ću da saopštim u ime OIK-a da je na 26 redovnih biračkih mjesta do sada je ostvarilo 1681 birač, odnosno 16,81 %. Ukupan broj birača koji imaju pravo glasa je 10002 glasača. Sva biračka mjesta su na vrijeme otvorena, birački odbori su popunjeni, supervizori ispred Centralne izborne komisije su na mjestima, u kontaktu smo sa njima i nema nepravilnosti ,“ rekla je Ljiljana Stevanović, predsjednica OIK-a u Srebrenici.

Na glasačkom listiću za izbor načelnika opštine Srebrenica nalaze se četiri kandidata, dok će na glasačkom listiću za Skupštinu opštine Srebrenica nalaze kandidati 27 političkih subjekata.