Polet za ostanak na vrhu, Guber za ostanak pri vrhu

FK Polet – arhiva

Ulazimo u završnicu jesenjeg dijela sezone u Drugoj ligi Republike Srpske ,,Istok“ i Područnoj ligi ,,Birač“. U prvom takmičenju na programu je 11. kolo, a u drugom 8. ili pretposljednje prije pauze.

Guber će gostovati u Rogatici, ekipi Mladosti, u nedjelju od 14.30. Srebrenička ekipa je na vrlo dobroj četvrtoj poziciji sa 17 bodova, samo 4 manje od lidera Glasinca.

– Idemo da se nadigravamo. Situacija sa povredama je dobra. Moraćemo da povedemo računa o kartonima, jer nam trojica igrača imaju po dva žuta, a ako dobiju treći moraće pauzirati u važnom meču protiv Glasinca, naredne sedmice na domaćem terenu – rekao je Zijad Salimović, predsjednik Gubera.

Utakmicu Bratstva sa Jedinstvom iz Brodca smo već najavili ranije, a i ona počinje u nedjelju u 14.30.

Polet će u u Područnij ligi ,,Birač“ braniti čelnu poziciju na tabelu, u Karakaju protiv ekipe Radničkog. Utakmica je na programu, takođe, u nedjelju od 14.30.

– Čeka nas teška utakmica, favoriti smo na papiru, ali to ne mora ništa da znači, jer je liga dosta izjednačena. Vjerujem u igrače, i oni su svjesni značaja utakmice. Idemo na pobjedu sa kojom bismo bili nadomak jesenje titule. Ukoliko domacin bude bolji, čestitaćemo – najavio je pred ovaj duel Marko Cvjetinović, trener Poleta.

Utakmice se i dalje igraju bez prisustva publike.

Piše: M.V.