Polaznici Rock Solid Birač napravili prvu autorsku pjesmu

U toku su časovi rok škole “Rock Solid Birač” u kojoj tridesetak mladih pohađa časove gitare, bubnjeva, klavijature, bas gitare i solo pjevanja. Škola je počela sa radom 4. augusta, a prvi masterclass su održali muzičari škole roka iz Mostara, Marin Cecić i Semir Merzić, na temu stvaranja autorske pjesme.
Marko Durić koji pohađa časove bas gitare kaže: “ Škola mi je omogućila da upoznam neke nove ljude koji su iskusniji od mene, kao i stalne predavače sa kojima mogu slobodno da razgovaram o muzici. Predavači su nam u svakom trenutku dostupni. Ja sam početnik i sve ovo je dosta korisno za mene iz razloga što sam naučio mnogo novih stvari.”
Tokom današnjeg masterclass-a, polaznici škole su uz upute predavača timski napravili jednu zanimljivu pjesmu.
“Jako sam zadovoljan današnjim masterclass-om. Vidim da je većina polaznika mlada i smatram da ima dosta potencijala. Zajedničkim radom smo uspjeli da napravimo i jako kvalitetnu pjesmu za kratko vrijeme.”, istakao je Marin Cecić.
“Na današnjem masterclass-u željeli smo mladima pribliziti komponovanje. Ispunili smo cilj i ja se nadam da će biti još u nizu ovakvih radionica i da je ovo samo pocetak.”, istakao je Semin Merzić.
Projekat realizuje Udruženje „Prijatelji Srebrenice“ zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative koji sprovodi međunarodna organizacija za Migracije (IOM) uz financijsku podršku američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).
Piše: O. B.