Podijeljeni paketi pomoći za ugrožene u Bratuncu

Pakete prehrambenih proizvoda socijalno ugroženim kategorijama u Bratuncu danas su dijelili volonteri Crvenog krsta.

U posljednja dva mjeseca, od kako se u našoj zemlji pojavio korona virus, sve više organizacija želi da pomogne starim i najugroženijim licima.

„Pa ljudi imaju male penzije, mala primanja, žive od poljoprivrede pretežno. Vidite kakvo je vrijeme i to mnogo znači, normalno, pomoć je svaka dobrodošla za sve stanovnike, pa kolika je dobro je došla za sve stanovnike“ rekao je Veselin Mitrović, jedan od korisnika.

Korisnica Šaha Salkić naglasila je sljedeće: „Paket će nam puno značiti jer majka i ja same živimo i nemamo nikakvih primanja, a nadam se da će situacija biti bolja.“

Iz Opštine kažu da će dodjele paketa ovakvog tipa biti česte, jer i bez pojave korona virusa, socijalno ugrožene kategorije su prisutne u društvu.

„Iz tih sredstava izdvojeno je za nabavku prehrambenih paketa za 32 porodice i opština Bratunac se opredijelila da preko Crvenog krsta, odnosno Centra za socijalni rad vrši raspodjelu paketa i svih pomoći koje su bile u periodu vanrednog stanja gdje je opština Bratunac i naši privrednici prebacila sredstva na njihov račun i tako izvršila nabavku tih paketa, gdje svakodnevno u saradnji sa volonterima iz mjesnih zajednica vrše podjelu i pomoć našim gađanima“ konstatovao je Nedeljko Mlađenović, načelnik opštine Bratunac.

Veliku ulogu u kriznim situacijama imaju mladi volonteri bez kojih bi sve ovo bilo mnogo teže realizovati.

“Nas trideset volontera pomažemo Crvenom krstu. Danas imamo podjelu 32 paketa, koji su prehrambeni, higijenski i osnovne životne namirnice, a imamo i podjelu paketa zemljoradnicima u vidu rasada. Ovakve vrste pomoći znače našim građanima, jer je ovo veoma teška situacija. Potrebna je pomoć što u vidu pomoći hranu, što u vidu paketa za poljoprivredu“ rekla je Marija Đukanović.

Organizacije USAID i CRS u saradnji sa opštinom Bratunac danas su obezbijedili pakete prehrambenih proizvoda socijalno ugroženim kategorijama koje su dijelili volonteri Crvenog krsta. Radi se o projektu “Pro Budućnost“.