Počinje drugi dio sezone u Ligi 12

KK Bratunac TRB, utakmicom sa KK Promo iz Donjeg Vakufa, završiće kalendarsku 2019. godinu, a počeće drugi dio sezone u Ligi 12.

Dva tima su se već sastala u 1. kolu, kada je bratunačka ekipa bez većih problema slavila na gostovanju sa 85:74. Tokom meča razlika je bila i drastično veća od konačnog rezultata. Pred ovaj meč bratunački tim je sigurno u prednosti.

Bratunac TRB je iskusnija ekipa, sa širom rotacijom. Trenutno su peti na tabeli sa skorom 6-5. U svim šuterskim kategorijama domaći tim je bolji, kao i po broju asistencija. Tim iz Bratunca je i dalje najbolji u ligi u realizaciji za dva poena, sa 64% uspješnosti. Pet igrača Bratunca je na dvocifrenom prosjeku poena (Gajić, Ćup, Pantić, Vučićević i Pilčević), dok je blizu toga i Foster. Gajić je skoro na dabl-dabl prosjeku sa 19 poena i više od 9 skokova, uz prosječan indeks od skoro 27. Uz to, bio je najkorisniji igrač lige u prethodnoj rundi. Klupa Bratunca koju predvode Hlučoveki, Pavlović i Long, takođe, za sada daje važan doprinos.

Promo je debitant u Ligi 12 i relativno mlada ekipa. Najstariji igrači rođeni su 1991. godine. U dosadašnjem dijelu sezone upisali su 4 pobjede i 7 poraza. Glavna pokretačka snaga je plejmejker Karlb Li Ervin, momak sa univerziteta Konors i Kanzas stejt, bivši košarkaš Fort Vejn Med Entsa, filijale NBA tima Indijana Pejsers u razvojnoj G ligi. On je trenutno na prosjeku od skoro 19 poena i 6 asistencija. U ekipi će ovoga puta biti visoki i snažni centar iz Nigerije Orizu, koji nije bio u sastavu na prvom meču ovih ekipa zbog problema sa registracijom. Bratunačkoj pobulici poznat je i Fazlić, bivši košarkaš Vogošće. Važniju ulogu u ekipi Donjeg Vakufa igra šest košarkaša, dok su ostali igrači uloge. Promo ima više skokova u prosjeku od Bratunca i nešto manje izgubljenih lopti.

Meč je na programu sutra od 18 časova u Bratuncu. Prenos na Jutjub kanalu KS BiH relizovaće UPSMedia tim.

Piše: M.V.