Počela nova školska godina: U Srebrenici i Bratuncu 154 prvačića

U svim osnovnim i srednjim školama u RS i većini škola u FBiH danas je počela nova školska godina.

U 197 osnovnih škola u RS u klupe je danas sjelo oko 91.500 učenika, među kojima i 9.600 prvačića, dok će deset gimnazija i 84 ostale srednje škole pohađati 36.500 đaka.

Na teritoriji opštine Bratunac u prvi razred upisan je 101 prvačić.

„U OŠ ‘Vuk Karadžić’ upisan je 51 prvačić. Od tog broja, 41 prvačić upisan je u centralnu školu, a deset njih u područna odjeljenja“, rekao je za UPSMedia Andrija Mlađenović, direktor OŠ „Vuk Karadžić“.

Iz OŠ „Branko Radičević“ Bratunac dobili smo informaciju da je prvi razred upisalo ukupno 43 učenika – 34 prvačića će nastavu pohađati u centralnoj školi, a 9 u područnim odjeljenjima.

Osnovnu školu „Petar Kočić“ u ovoj školskoj godini pohađaće sedam prvačića.

„Nažalost, kao i većina škola, i mi se suočavamo sa problemom manjeg broja učenika. Svega sedam učenika je upisano za 2019./2020. školsku godinu, što je za četiri učenika manje u odnosu na prethodnu školsku godinu“, potvrdio je Stanko Tomić, direktor OŠ „Petar Kočić“ Kravica.

Na teritoriji opštine Srebrenica upisana su ukupno 63 učenika.

Prema informacijama koje smo dobili iz Prve osnovne škole u Srebrenici, u prvi razred upisana su 54 prvačića, i to 29 učenika u centralnoj školi, 18 u Potočarima i još sedam učenika u ostalim područnim odjeljenjima.

Prvi razred u Osnovnoj školi „Kosta Todorović“ Skelani upisalo je devet prvaka.

„Imamo jednog prvačića više u odnosu na prošlu godinu. Našu školu pohađa 79 učenika. Mi smo za početak školske godine uredili fiskulutrnu salu, to smo uradili preko Opštine Srebrenica, a sredstva je donirala Ambasada Bugarske. Na našu molbu, pokrajinski sekretar Vojvodine nam je donirao pametnu tablu koja se nalazi u biblioteci, i ove godine imamo organizovan prevoz za djecu putnike, a imamo jednog učenika koji radi po posebnom programu“, potvrdila je za UPSMedia Sanja Kablar Močević, direktorica JU „Kosta Todorović“ Skelani.

Svim osnovcima i njihovim učiteljima i nastavnicima želimo srećnu novu školsku godinu!

Što se tiče srednjih škola u Srebrenici i Bratuncu, u dva srednjoškolska centra u prvi razred upisano je ukupno 258 učenika. Od ovog broja, 122 učenika svoje srednjoškolsko obrazovanje započeće u Srednjoškolskom centru Srebrenica, a njih 136 srednju školu pohađaće u SŠC Bratunac.

U RS zimski raspust za učenike počinje 27.12. i traje do 20.1.2020. godine.

Zimski raspust u većem dijelu FBiH počinje 31.12. i traje do 29.1.2020. godine.

Svim srednjoškolcima i njihovim profesorima ekipa UPSMedia želi srećnu i uspješnu novu školsku godinu.