Pobjeda Budućnosti, remiji Gubera i Poleta, poraz Bratstva

04.10.2020 Piše: urednik

Odigrani su mečevi 9. kola Druge lige Republike Srpske ,,Istok'' i 5. kola Područne lige ,,Birač''. Budućnost je slavila, Guber i Polet osvojili su po bod, dok je Bratstvo poraženo.

Budućnost iz Skelana nastavila je pobjednički niz, upisavši treći uzastopni trijumf (dva u gostima). Oni su danas bili bolji od Jasenice sa 3:1. Trenutno su izjednačeni sa Poletom na prvom mjestu (dok se čeka zvanična registracija utakmice Birač - Radnički)  Područne lige ,,Birač'' sa 13 osvojenih bodova. U narednom kolu Budućnost će dočekati Jadar iz Nove Kasabe.

Kravički Polet osvojio je bod na teškom gostovanju Borcu iz Osmaka. Bilo je 2:2, a Polet je vodio sa 1:0, pa gubio sa 1:2. Oba gola  za ekipu iz Kravice postigao je najbolji strijelac lige Milutinović, koji je trenutno na 9 postignutih golova. U narednoj rundi Polet će dočekati Pecku.

Srebrenički Guber osvojio je bod na gostovanju u Čajniču, ekipi FK Stakorina. Rezultat je bio onaj ,,najnepopularniji'' - 0:0. Ovim remijem Guber je došao do 14. boda i samostalno drži poziciju broj 7 na drugoligaškom ,,Istoku''. Stakorina je trenutno na 12. mjestu sa 10 bodova. U sljedećem kolu Guber će dočekati Jedinstvo Brodac.

U istom takmičenju Bratstvo iz Bratunca poraženo je u lokalnom derbiju od Vlasenice sa 0:6 (0:3). Ovim porazom bratunački tim je pao na diobu pozicija 14 i 15, ali sa samo bodom manje od Stakorine i Romanije. Upravo Stakorina gostuju u Bratuncu narednog vikenda, u utakmici koja će vrijediti ,,6 bodova''. Vlasenica je u odličnoj seriji i trenutno su samo 2 boda daleko od vrha tabele (16 osvojenih bodova).

Piše: M.V.