Planira se otvaranje Centra za mentalno zdravlje

U Domu zdravlja u Bratuncu juče je održan radni sastanak na kome su pomoćnik ministra zdravlja i socijalne zaštite RS Ljiljana Ivančić i načelnik opštine Nedeljko Mlađenović razgovarali sa direktorom Milijanom Vujićem o funkcionisanju Doma zdravlja i konceptu rada ove ustanove u novoizgrađenom i opremljenom objektu. Nakon sastanka Ivančićeva je izjavila novinarima da je resorno ministarstvo u Vladi RS uložilo u posljednjih deset godina 2.328.000 KM u zdravstveni i socijalni sektor kroz različite projekte koji su realizovani u ovoj lokalnoj zajednici.

,,Samo u Dom zdravlja uloženo je 2.293.000 KM gdje su izgradnjom i opremanjem novog objekta stvoreni savremeni uslovi za rad i kvalitetno pružanje zdravstvenih usluga stanovnicima Bratunca“ – rekla je Ivančićeva i istakla da je Bratunac jedan u nizu primjera odlučnosti Vlade RS i resornog ministarstva da ravnomjerno ulažu u razvoj zdravstvenog sistema na području cijele Republike Srpske.

Mlađenović je najavio početak radova na uređenju pristupnih puteva, te izgradnji parking prostora i uređenju zelenih površina oko Doma zdravlja, koje finansira bratunačka opština.

,,Time ćemo završiti projekat izgradnje, uređenja i opremanja Doma zdravlja, koji smo realizovali zahvaljujući dobroj saradnji sa Vladom i Ministarstvom zdravlja“ – istakao je Mlađenović.

Vujić je naglasio da ova ustanova sada raspolaže sa oko 2.000 metara kvadratnih kvalitetnog radnog prostora sa uređenim ordinacijama porodične medicine. Dom zdravlja, prema njegovim riječima, planira da u novom objektu otvori Centar za mentalno zdravlje, kao i da formira mobilne timove koji će pružati medicinske usluge stanovnicima u udaljenim mjestima opštine Bratunac.

Autor: Kristina Ćirković