Otvorena manifestacija "Dani Srebrenice 2019"

24.05.2019 Piše: admin

Predstavom "Hor bečkih dečaka" produkcijske kuće "YugoArt" iz Beograda svečano je otvorena 16. privredna i kulturno-sportska manifestacija „Dani Srebrenice“. Ovogodišnjim programom manifestacije predviđeno je održavanje niza kulturnih i sportskih događaja.

Prema riječima organizatora, cilj manifestacije je promovisati lokalne talente i organizacije, a izvođenjem predstava i koncerata žele privući veći broj posjetilaca i iz susjednih opština.

"Želimo da pošaljemo lijepu sliku iz Srebrenice i svake godine sve bolju, jer to je u stvari Srebrenica. Srebrenica ima potencijala i mi na ovaj način želimo da predstavimo sve što ona ima", izjavio je Mladen Grujičić, načelnik opštine Srebrenica.

Tokom više od deset dana, koliko će trajati „Dani Srebrenice“, posjetioci će uživati u izložbama, promocijama knjiga, folkloru, a u okviru sportskog dijela manifestacije održaće se takmičenja u fudbalu, košarci, odbojci i drugim sportovima.

"Oko 50 programa imamo ove godine, trudimo se da program bude raznovrstan i svake godine sve kvalitetniji. Zaista su se ove godine uključili svi - nevladine organizacije, sportski klubovi, ustanove, pojedinci, imamo zaista mnogo kulturno-sportskih događaja", rekao je Vladan Milovanović, direktor manifestacije "Dani Srebrenice".

Produkcijska kuća "YugoArt" iz Beograda jedan je od medijskih pokrovitelja manifestacije, u čijoj režiji je i izvedena predstava "Hor bečkih dečaka", kojom su otovreni "Dani Srebrenice".

"Ova predstava je bukvalno obišla cijelu zemaljsku kuglu, odigrana je u svim mjestima okolo, stigao je red na Srebrenici, i za sedam dana naša kuća u ovoj manifestaciji učestvuje i sa koncertom Dženana Lončarevića, nadam se da će posjećenost isto biti dobra", izjavio je Mensur Gabeljić, direktor "YugoArt"-a.

Planirano je da "Dani Srebrenice" traju do 6. juna, kada će biti završeni obilježavanjem Dana Narodne biblioteke Srebrenica.