Otvoren radio u Vlasenici

Nakon više od dvadeset godina u Vlasinici je počelo emitovanje lokalnog radio programa. Sve informacije građanima, kažu u lokalnom radiju, biće dostupne pravovremeno. Ovo je javni informativni medij čiji je osnivač opština, a koji će djelovati u okviru vlaseničkog Kulturnog centra.

„Prošle godine smo u budzetu planirali sredstva, koja smo namjenski izdvojili za to. U prethodnih par mjeseci smo uspjeli da realizujemo sve to. 21.aprila na dan oslobođenja Vlasenice smo otvorili tu radio stanicu koja je sigurno jedna od možda najbitnijih stvari u ovom vremenu jer je mnogo bitno da građani Vlasenice na vrijeme dobiju informacije iz svoje lokalne zajednice. Želimo da sve informacije budu dostuone našim gražanima i da u svakom momentu znaju šta se dešava na teritoriji naše opštine.“, istakao je načelnik opštine Vlasenica, Miroslav Kraljević.

“  Poslije više od dvadeset godina medijske ćutnje u etar je krenuo  glas iz Radio Vlasenice. Mi ćemo se truditi da ovaj medij, koji ima status javne radio stanice, opravda očekivanje naše lokalne zajednice i našeg stanovništva. Radio stanica će emitovati 83% svoga programa i samo 17% će imati reemitovanja.“, izjavila je Tatjana Golijanin, glavna i odgovorna urednica.

Piše: M. U.