Otvoren novi pogon u kompaniji TRB Bratunac

Danas je u rad pušten novi pogon u kompaniji TRB Bratunac, u kojem je zaposleno 26 radnica. Plan je da se u narednom periodu uvedu još dvije smjene od po 30 radnica.

Pogon su otvorili premijer Republike Srpske Radovan Višković i većinski vlasnik TRB-a Slavenko Ristić. Otvaranju su još prisustvovali ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srpske Dragan Lukač, ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević, ministar saobraćaja i veza u istoj Vladi Neđo Trninić, kao i ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Bosne i Hercegovine Dragan Mektić. Prisutni su bili načelnici opština Bratunac i Srebrenica Nedeljko Mlađenović i Mladen Grujičić, poslanik u NSRS Savo Vulić, kao i više drugih predstavnika lokalnih vlasti i privrednika iz opština u regiji. Veliki broj građana, takođe, je došao na svečano otvaranje.

Prisutni su istakli da je ova kompanija motor razvoja cijele regije, a da je posebno bitno što su i žene dobile značajnu ulogu u ovom preduzeću.

TRB je danas obilježio i krsnu slavu Mitrovdan, a položeni su vijenci na spomen obilježje poginulim radnicima “Remonta“ i “Kaolina“.