Otkazana tematska sjednica SO Bratunac: Budžet nije usvojen ni iz četvrtog puta!

Tematska sjednica Skupštine opštine Bratunac nije održana zbog nedostatka kvoruma. Danas se nije pojavilo 14 odbornika koji žele da formiraju novu skupštinsku većinu ( SNSD, DNS, SDA, SPRS, BL ).
Na danas zakazanoj tematskoj sjednici planirane su bile sledeće tačke dnevnog reda:
-Prijedlog odluke o usvajanju budžeta opštine Bratuanc za 2021. godinu
-Prijedlog odluke o izvršenju Budžeta opštine Bratunac za 2021. godinu
-Plan rada načelnika opštine Bratunac za 2021. godine
-Plan kapitalnih investicija opštine Bratunac za 2021. godinu
„Ovo je neodgovornost odbornika prema gradu, prema građanima i prema svim korisnicima Budžeta. Nakon prekida prošle sjednice ja kao načelnik opštine pozvao sam svih 25 odbornika da sjednemo, da razgovaramo, da riješimo ta neka pitanja, da odblokiramo funkcionisanje grada, međutim nisam naišao na razumijevanje. Za većinu njih ne mogu da se ispoštuju i ispune želje koja oni imaju i očekuju da u ovom mandatu ostvare lično za sebe. Imamo situaciju da od prvog aprila ne može da funkcioniše grad zbog neusvajanja Budžeta a najviše trpe najugroženije kategorije stanovništva. S obziroom da je na Budžetu i Javna ustanova „Doma zdravlja Bratunac“ imamo i tu problem, jer već ponestaje medikamenata, nedostatak infuzije, antibiotika i svega onog što je potrebno u ovom vremenu kada hara virus. Zbog neodgovornosti pojedinih odbornika ne možemo da pomognemo ovu ustanovu i sve ono što treba da finansiramo iz Budžeta, nismo u  mogućnosti zbog ovakvog stanja u SO Bratunac. Ja ću organizovati sasatanak sa predstavnicima Doma zdravlja, građani neće trpiti nedostatak medikamenata i svega što je neophodno za liječenje, čak ako je potrebno i ličnu donaciju ću dati ali neću dozvoliti da građanima ne bude pružena osnovna medicinska pomoć“ , kazao je načelnik optone Bratunac Srđan Rankić.
Predsjednik Lokalnog parlamenta Radislav Jovanović, smatra da određena grupa odbornika svjesno krši Zakon i da im to nije prvi put.
„Ovdje je optrukcija vlasti od strane pojedinih odbornika, koji su vršili vlast i u prethodnim mandatima i koji očito ne žele da se u našem gradu sve radi po zakonu. To je dokaz i današnji nedolazak na sjednicu. Oni su takođe kršili Zakon i ranije. Ta ista grupa odbornika pokušava da uništi sve što se može uništiti u našem gradu i da nanese štetu opštini Bratunac i našem narodu “ , izjavio je Jovanović.
Medijima se obratio i odbornik Ujedinjene Srpske, Brano Đurić.
„Pitam se samo gdje je danas tih 14 odbornika koji kažu da neko vrši nasilje nad Zakonom. Ono na šta se oni pozivaju nema veze ni sa Zakonom ni sa Statutom o lokalnoj upravi i samoupravi. Imali smo sjednicu zakazanu 12.03 koju su  uredno izabrani predsjednik i potpredsjednik SO zakazali ali oni se ni tad nisu pojavili. Evo danas načelnik je imao pravo da inicira tematsku sjednicu jer nije usvojen Budžet. Oni su bili dužni da se pojavi ali to nisu učinili“ , rekao je Đurić.
Budžet opštine Bratunac nije usvojen ni iz četvrtog pokušaja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *