Oslabljeni i podmlađeni Bratunac nemoćan protiv Leotara

Bratunac TRB – Leotar

Košarkaši KK Bratunac TRB ubjedljivo su poraženi od Leotara u Trebinju sa 63:93. Držao se bratunački tim u prvoj četvrtini, ali ipak za više nije bilo energije. Bez Ćupa, Rikala i Danilovića, sa tek oporavljenim Pilčevićem, veću minutažu dobili su omladinci kluba. Nakon 22. kola Lige Bosne i Hercegovine Bratunac je na skoru 8-12 i u lošoj seriji, dok su Trebinjci blizu Plej – of 6 faze sa 12 pobjeda i 8 poraza.

Leotar je bio bolji u skoro svim statističkim parametrima, osim u ofanzivnom skoku. Pogodili su čak 27 šuteva za 2 poena i imali ogromnih 50 poena iz reketa.

U Bratuncu su omladinci Šarenac i Ilić igrali preko 20 minuta, Milošević nešto više od 12, a Lukić od 9 minuta. Talentovani centar Ilić upisao je 6 poena. Tadić je bio najefikasniji u timu koji vodi Ognjen Radić, sa 18 poena, Tresač je dodao 11, Pavlović 8, Milošević 6.

U pobjedničkom sastavu najbolji strijelac lige, Mijović, dao je 21 poen, Aleksić i Milidragović su ga pratili sa po 12.

Ovo je prvi poraz tima iz Bratunca protiv ekipe koju vodi Miro Vukoje u ovoj sezoni, nakon dva trijumfa, jednog u prvenstvu i drugog u Kupu Republike Srpske. U 23. kolu Bratunac TRB dočekaće Borac.

Treba istaći probleme sa kojima se bratunački klub susreće u ovom periodu, a u prethodnom kolu je obezbijeđen opstanak.

Piše: M.V.