Organizacija HELP opštini Vlasenica donirala vrijednu zaštitnu opremu u vrijednosti oko 20 000 KM

Zahvaljujući dobroj saradnji sa Opštinom Vlasenica i načelnikom Miroslavom Kraljevićem, njemačka humanitarna organizacija HELP odlučila je da donira zaštitnu opremu i dezinfekciona sredstva u vrijednosti oko 20 000 hiljada konvertibilnih maraka.

Darjan Bilić iz HELP-a je, sa predstavnicima opštine Vlasenica, posjetio Dom zdravlja i uručio ovaj vrijedni poklon.

„Vlasenica je projektna opština sa kojom imamo odličnu saradnju i smatramo da je naša obaveza da pomognemo koliko možemo. Možda je trebalo i ranije, ali nismo prije uspjeli da ovo implementiramo. Ipak, nadamo se da ćemo ovom donacijom koju čine: zaštitne maske, rukavice, mantili, kombinezoni, sredstva za dezinfekciju ruku i prostora, kao i jedan beskontaktni toplomjer, pomoći da ovaj kraj epidemije što bezbolnije prođe“, naveo je Bilić.

Vlasenički medicinari zahvalni su svima koji imaju sluha za njihove potrebe.

„Ova donacija je došla u pravo vrijeme, baš kada su zalihe i maski i rukavica na izmaku, a sve ovo će nam biti neophodno i u ovom tzv. postkoronarnom vremenu. Nadam se da će HELP još dugo uspješno funkcionisati i pomagati tamo gdje je to potrebno“, kazala je direktorica vlaseničkog Doma zdravlja Jagoda Petrović.

Goran Đurić, zamjenik načelnika opštine, smatra da za pomoć nikad nije kasno.

„Sigurno da je i ova donacija rezultat uspješne saradnje koju imamo sa njemačkom humanitarnom organizacijom HELP, sa kojima smo kroz nekoliko projekata uradili dosta korisnih i kvalitetnih stvari, prije svega za preduzetnike i za poljoprivrednike u našoj opštini. Ova zaštitna oprema je dobrodošla jer su, kada je u pitanju virus korona, medicinski radnici najugroženiji“, istakao je Đurić.

Njemačka nevladina organizacija HELP osnovana je 1981. godine u Bonu. U proteklim godinama, Help je izrastao u globalnu organizaciju, sa uredima i projektima u mnogim zemljama širom svijeta. Njegova misija je da pruži humanitarnu pomoć i pomoć pri razvoju zajednicama pogođenim katastrofama, ratom ili siromaštvom, kroz sistem koji podstiče vlastito učešće i ohrabruje ljude da pomognu sami sebi, kako bi se mogli osloniti na sopstvene snage i ostvariti dugoročnu održivost.

Izvor: radiovlasenica