Opštinu Bratunac posjetio premijer Radovan Višković

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković posjetio je opštinu Bratunac gdje je sa načelnikom Nedeljkom Mlađenovićem razgovarao o stanju u ovoj lokalnoj zajednici i nastavku saradnje na zajedničkoj realizaciji projekata koji će omogućiti nova zapošljavanja i bolje uslove za život građana. On je, nakon sastanka u kabinetu načelnika kojem je prisustvovao i ministar saobraćaja i veza RS Neđo Trninić, ocijenio da je u opštini Bratunac mnogo urađeno zahvaljujući domaćinskom odnosu prema ovoj lokalnoj zajednici i njenim stanovnicima.

„Zadovoljan sam onim što sam čuo od načelnika da opština Bratunac nema nikakvih finansijskih poteškoća, da nikome ne duguje i da ima vrlo, vrlo stabilan budžet sa malim kreditnim zaduženjem“ istakao je Višković obraćajući se novinarima na lokaciji na kojoj će biti izgrađena nova zgrada ove opštine.

Na sastanku je razgovarano i o graničnom prelazu na Drini koji je, prema riječima Viškovića, od izuzetnog značaja, ne samo za opštinu Bratunac, nego cijelu regiju.
„Veoma je važno da profunkcioniše granični prelaz i most „Bratoljub“ koji je od izuzetnog strateškog značaja za čitavu regiju. Vlada će podržati opštinu koja planira da uz granični prelaz izgradi industrijsku poslovnu zonu“, poručio je Višković.

Načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović najavio je, poslije razgovora sa Viškovićem, nove projekte vrijednosti oko 50 miliona maraka, koji će u narednom periodu biti realizovani uz finansijsku pomoć Vlade RS.
„Prije svega izgradnja zgrade opštine, za koju je Vlada Srbije obezbijedila 500.000 evra, opština oko 600.000 KM kroz prodaju jedne parcele a preostala sredstva u iznosu oko pola miliona maraka obezbijediće Vlada RS“, rekao je Mlađenović.

On je najavio realizaciju više projekata, među kojima izgradnju obilaznice i Reionalnog spomen-obilježja sa potrebnom infrastrukturom.

Premijer Radovan Višković i ministar Neđo Trninić posjetili su sa načelnikom Nedeljkom Mlađenovićem Spomen sobu i odali počast srpskim borcima i civilima,koji su stradali na području opštine Bratunac u poslednjem ratu.

Izvor: Opština Bratunac