Opština Bratunac simbolično obilježila slavu Đurđevdan

Opština Bratunac danas je, bez tradicionalnog okupljanja i proslave, obilježila svoju krsnu slavu Đurđevdan. Tim povodom su, nakon Svete  liturgije u crkvi Uspenja Presvete Bogorodice, Načelnik ove opštine Nedeljko Mlađenović i bratunački sveštenik Dušan Spasojević prelomili slavski kolač i čestitali Đurđevdan radnicima  Opštine, građanima i domaćinima koji danas proslavljaju Svetog velikomučenika Georgija.
„I ove godine, kada se borimo protiv epidemije virusa korona, sačuvali smo tradiciju obilježavanja naše krsne, uz slavsku svijeću, krsni kljeb i žito. Poštujemo odluke Republičkog i Opštinskog štaba za vanredne situacije da se tradicija održi bez okupljanja ljudi“, istakao je Mlađenović koji se nada  da će u narednom periodu biti slavlja i veselja, ako se sačuva zdravlje ljudi.
Govoreći o  stanju u ovoj opštini, on je naglasio da je uz finansijsku podršku Vlade Republike Srpske, institucija BiH,Srbije i nekih međunarodnih organizacija, urađeno mnogo na stvaranju boljih uslova života.
„Za desetak godina u Bratuncu je oko 150 miliona maraka i urađeno je više nego u poslednjih 50 godina. Izgrađen je most „Bratoljub“ na Drini i počela izgradnja najsavremenijeg graničnog prelaza između Bratunca i Ljubovije što će ubrzati razvoj ne samo ovih opština, nego i regija“, ocijenio je Mlađenović.
Prema njegovim riječima u toku su pripreme  za izgradnju industrijske i bescarinske zone, kao i rekonstrukcija puteva na području ove opštine.
„U Bratuncu je izgrađen  sistem za navodnjavanje, a nakon izgrađenog gradskog vodovoda, odlučili smo da proširimo mrežu na teritoriji cijele opštine, jer naša sela nemaju kvalitetno vodosnabdijevanje. Uskoro će početi da se gradi i zgrada opštine, grade se stambeni objekti i proširuju privredni pogoni“, naveo je Mlađenović koji očekuje da će u narednih desetak dana  biti ublažene mjere zaštite od virusa korona i da će se polako  normalizovati život u ovoj lokalnoj zajednici.
Izvor: www.opsinabratunac.com