Opština Bratunac i privrednici u borbi protiv korona virusa

Opština Bratunac nastoji da posebnim mjerama spriječi pojavu korona virusa na svojoj teritoriji. U tome ima podršku lokalnih privrednika, naročito kompanije “Tehnički remont Bratunac”.

U akciji koju je pokrenula kompanija “Tehnički remont Bratunac”, prikupljena su značajna novčana sredstva za nabavku respiratora i pomoć najugroženijim od korona virusa.

„Kao kompanija koja se bavi proizvodnjom opeme za bezbjednost, smatramo da moramo da se bavimo i ovim vidom bezbjednosti. Mi smo odlučili da uradimo ono što je u našoj moći i da se stavimo na raspolaganje Opštini i ljudima koji su oko nas. Ono što smo uradili u međuvremenu, jeste da smo sve ugrožene kategorije, ljude koji su visokog rizika poslalali kući, pokušavajući da zadržimo proizvodnju koliko nam je sada moguće. Imamo, kao što ste čuli, razne akcije, od Bijeljine do Bratunca i pokušavamo da budemo sa ljudima. Naravno, prvo smo se fokusirali na pomoć gradovima u kojima poslujemo, ali trudimo se da pomognemo i cijeloj Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini. Vodimo se logikom: ako bude ljudi, biće i posla“ rekao je Slaven Ristić, generalni direktor kompanije TRB.

U radu kriznog štaba koji djeluje na području opštine Bratunac, učestvuju predstavnici lokalne uprave, privrednici, Crveni krst i Centar za socijalni rad, kao i  Dom zdravlja Bratunac. Svi ističu važnost saradnje.

„Kompanija TRB pomagala je našu opštinu na više načina i prije krize i to kroz podršku sportu, kulturi i na razne druge načine. Tako se nastavlja kontinuitet kroz pomoć građanima kroz ove pakete, kroz pomoć Domu zdravlja. Ovdje postoji jedna velika solidarnost. Ponosni smo kada vidimo da su prva sredstva u Fond solidarnosti uplatili TRB i Petroprojekt, kompanije iz Bratunca. Vidimo da privredna aktivnost postoji i u doba epidemije, što je veoma važno, provode se i bitni projekti. Bratunac najozbiljnije radi u ovom vanrednom stanju i najozbiljnije želimo da zaštitimo sve građane opštine Bratunac“ istakao je načelnik Nedeljko Mlađenović.

Razgovarali smo i sa direktorom Doma zdravlja Bratunac, dr Aleksandrom Vasićem.

“Tehnički remontni zavod nam je izašao u susret tako što nam je prvo donirao kontejner u kome se vrši trijaža pacijenata. Takođe su nam danas donirali veliki broj zaštitnih maski, odijela, rukavica, vizira i beskontaktnih toplomjera“.

Piše: M.V.