Opština Bratunac će finansijski pomoći testiranje bratunačkih studenata na virus korona

Opština  će finansijski pomoći testiranje bratunačkih studenata  na virus korona, što je uslov za prelazak granice i školovanje u Srbiji, rekao je  načelnik  Opštine Nedeljko Mlađenović na današnjoj sjednici Štaba za vanredne situacije na kojoj je, između ostalog,razgovarano i o ovoj temi.

-Opština redovno izdvaja sredstva za studentske stipendije. Spremni smo da našim studentima pomognemo i na ovaj način, da bi mogli da pređu granicu i nastave školovanje na fakultetima u Srbiji, poručio je Mlađenović.

Komercijalna cijena testiranja je 200 KM, ali još nije utvrđena cijena za studente.

Na 61.sjednici štaba potvrđeno je da su danas počeli sa radom bratunački ugostiteljski lokali i frizerski saloni. Istaknuto je da se vlasnici tih objekata moraju pridržavati mjera, koje su uvedene u cilju zaštite od virusa korona.

Štab je danas upoznat da se trenutno pod nadzorom nalazi 15 osoba, jedna je izašla iz nadzora, a u karantinu je smještena, takođe, jedna osoba.

Na današnjoj sjednici rečeno je da nije bilo kršenja policijskog časa, ni prekršaja zbog obaveznog nošenja zaštitnih maski na javnim mjestima. Štab je upoznat i da svih 12 kontrolisanih osoba poštuju mjeru nadzora, odnosno kućne izolacije, koja im je određena.

Izvor: www.opstinabratunac.com