Општина Братунац: Закључак о радном времену за републичке празнике у мају мјесецу 2024.

24.04.2024 Piše: urednik
Opština Bratunac

На дан републичких празника Међународни дан рада 01.05.2024. и Дан побједе над фашизмом 09.05.2024. на подручју општине Братунац не раде занатско-предузетнички и трговачки објекти. на други дан Међународни дан рада, 02.05.2024, радно вријеме занатско-предузетничких и трговачких објеката је од 07 до 15 часова.

Ради задовољења неопходних потреба грађана за снабдијевање основним животним артиклима и других потреба на горе наведене дане републичких празника, могу да раде:

- Правна лица и предузетници који обављају дјелатност прављења хљеба, пецива, тјестенине, колача и продаје истих, а не налазе се у стамбено-пословном објекту,

- Трговински објекти са претежно прехрамбеном робом у кругу аутобуске станице,

- Бензинске и плинске пумпне станице,

-Трговински објекти типа драгстор.

У времену од 07 до 15 часова могу да раде трговине на мало цвијећем и трговине на мало погребне опреме.

У вријеме празника дужни су да раде ватрогасна јединица, здравствене установе и предузећа снабдијевања водом, електричном енергијом и за превоз путника.

Предузећа, установе и организације дужне су да организују и обезбједе рад дежурства у обиму које задовољава функционисање њихове дјелатности. Апотеке и ветеринарске амбуланте могу радити редовно радно вријеме за вријеме трајања републичких и вјерских празника.

Овај закључак се не односи на привредне субјекте које се баве угоститељском дјелатношћу, чије је радно вријеме регулисано Одлуком о одређивању радног времена угоститељских објеката, објеката забаве и игара на срећу на територији општине Братунац.

 

Општина Братунац - начелник општине, Лазар Продановић