Online koncert grupa “Gnijev anđela“ i “BruhUuhu“

U ovosedmičnoj emisiji “Omladinski program” govorili smo o online koncertu grupa “Gnijev anđela” iz Bratunca i “BruhUuhu” iz Zenice koji će se održati kao završnica projekta, odnosno škole novinarstva za mlade „Plugged in to Positive Narratives: Community Journalism in Birač” koji realizuje Udruženje “Prijatelji Srebrenice” zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI). Školu je pohađalo tridesetak mladih ljudi iz Bratunca, Srebrenice, Milića i Vlasenice, a imali su priliku naučiti osnove izrade plakata, headlinera, infografika, audio-radijskog sadržaja, fotografije i novinarskog članka.

Koncert prvobitno planiran za mart ove godine odložen je zbog uvođenja vanrednog stanja, a u konačnici je dogovoreno da bendovi održe online koncert. Imaćemo priliku čuti njihove autorske pjesme, ali i obrade nekih od najpoznatijih rock pjesama.

“Mislim da je ovo vrlo zanimljiva ideja. Siguran sam da ćemo se snaći i u ovakvoj sitiuaciji, malo neobičnoj za nas. Ranije smo se suretali sa različitim izazovima, pa vjerujem da neće biti problema uz adekvatnu tehniku“ istakao je basista “Gnijeva Anđela“ Dragoslav Šarac.

Ernad Bihorac, iz grupe “BruhUuhu“ najavio je koncert i novu pjesmu svog benda.

“Očekuje nas zajednički onlajn koncert sa bendom “Gnijev Anđela“ iz Bratunca. Mi ćemo svirati naše stvari, a zajedno sa kolegama iz Bratunca sviraćemo nekoliko “kavera“, odnosno obrada, drugih bendova. Izdali smo i novu pjesmu “Frontline“.“

Uz završnicu projekta online koncertom, najuspješnijima iz škole novinarstva će biti dodijeljene vrijedne nagrade za radove koje su prijavili na nagradni konkurs.

Narednog utorka, 09.06., u Omladinskom programu ćemo objaviti datum koncerta. Omladinski program vode učesnici škole novinarstva!

Foto “BruhUuhu“ preuzeto sa jelenmusicshow.com, foto note – wikipedia.org