„Omladinski program“ – 1.10.2019. – Kung Fu Wing Tsun klub Srebrenica

U okviru emisije „Dobar dan, regijo“, a u rubrici „Omladinski program“, ugostili smo članove Kung Fu Wing Tsun kluba „Srebrenica“ Ajlu i Armina Huseinovića, kao i njihovog trenera Isaka Džanića. Povod njihovog gostovanja bilo je učešće na Međunarodnom Kung Fu WuShu turniru u Strumici, u Sjevernoj Makedoniji, gdje su osvojili 23 medalje.

„Učestvovali smo sa 11 takmičara, osvojili smo 23 medalje, od toga 16 zlatnih, šest srebrnih i jednu bronzanu medalju. Bila je jaka konkurencija, takmičenjem sam zadovoljan, ovo sam i očekivano od mojih zmajeva. Ovo je organizatoru bilo prvo takmičenje, a nadam se da će se naša saradnja i nastaviti”, rekao je Isak Džanić, trener.

U našem radiju ugostili smo i Armina i Ajlu Huseinović, koji su na takmičenju u Makedoniji osvojili medalje.

„Ja treniram dvije godine, do sada imam dosta medalja, a najdrža mi je ipak ova iz Makedonije. U Makedoniji je bilo lijepo, upoznao sam dosta novih prijatelja, takmičio sam se, i u formi sam osvojio zlato, a u borbi srebro, bilo je teško, ali sam na kraju zadovoljan“, rekao je Armin.

„Tamo su nas lijepo ugostili, smjestili, sve nas dobro dočekali, a na takmičenju sam iz forme osvojila zlato. Voljela bih opet tamo da odem jer mi je baš bilo lijepo. U Srebrenici je bilo isto tako lijepo, osvojila sam zlato. Naš trener je dobar, u svemu nas podržava. Ja sam tek počela, osvojila sam do sada dvije medalje, jednu u Srebrenici i drugu u Makedoniji“, rekla je Ajla.

Pomenuli smo i Treći Međunarodni Kung Fu WuShu turnir „Srebrenica Open“ koji je nedavno održan u Srebrenici.

„25 medalja smo osvojili i na domaćem terenu. Dobar rad i dobra organizacija dali su rezultate. Nije bilo povreda, što je najbitnije, bilo je oko 130 takmičara, 17 klubova iz pet država. Prošle godine je bilo šest klubova, znači napredujemo, i moram biti zadovoljan“, kazao je Isak Džanić.

Takmičari su u ovoj godini osvojili preko stotinu medalja sa šest takmičenja, a u narednom periodu očekuje ih Državno prvenstvo, Evropski kup, te „Beogradski ratnik“.

„Poboljšali smo uslove za treniranje, sada imamo gospodina Golubovića, iz SAD-a, od prošlog mjeseca on je naš generalni sponzor. Prezadovoljan sam. Nismo imali opremu za takmičenja, sada imamo kompletnu opremu za održavanje turnira i takmičenja. Jedino nam je još mala sala. Tražili smo od Opštine zvaničnim dopisom da nam obezbijedi termin u školi, kako bismo uključili i djecu iz Srebrenice, jer su ovo pretežno djeca iz Potočara. Bilo bi kvalitetnije, bilo bi još više takmienja i još medalja, kada bismo imali termin u školi. Djeca samo treba da se bave sportom da se sklone od kompjutera i telefona“, rekao je tokom gostovanja Isak Džanić.

Piše: D.G.