Omladinci Bratstva uspješniji od Gubera, a iz kluba poslata žalba na suđenje u seniorskom derbiju

Foto: FK Bratstvo

Omladinci FK Bratstvo revanširali su se juče za poraz seniora od subote, jer su u obje kategorije ubjedljivo savladali vršnjake iz Srebrenice. Pionirska selekcija slavila je sa 5:1, a kadetska 8:1. U pobjedi pionira Bratstva  4 gola postigao je Aleksandar Antonić, a 1 Petar Avramović, dok su za kadete golove postigli: Jovan Jovanović 3, Vladan Reljić 2, a po 1 Filip Milovanović, Miloš Maksimović i Oliver Pušara. Za Guber golove su dali Obradović u pionirskom uzrastu i Merdžić u kadetskom.

Iz Bratstva su saopštili da je ovo trenutni omjer snaga između dva kluba i da su prezadovoljni nastupom omladinaca.

Podsjećamo, Guber je u subotu dobio lokalni derbi u seniorskoj konkurenciji, u sklopu 6. Kola Druge lige Republike Srpske ,,Istok“, rezultatom 2:1.

Bratunački tim nezadovoljan je suđenjem sudijske trojke u ovom duelu, pa je predsjednik Željko Lazić saopštio sljedeće:

,,Domaćin je bio bolji u prvom poluvremenu i došao do 2:0, iskoristivši naše greške. U drugom poluvremenu, kada smo došli do igre i bili bolji, sudijska trojka se potrudila da nas spriječi da ne izjednačimo i odnesemo bod, a možda i sva tri. Ogorčeni smo na suđenje, a jutros smo i zvanično poslali žalbu Fudbalskom savezu Reublike Srpske, uz zahtjev za izuzeće sudijske trojke predvođene glavnim sudijom Pejićem“.

Piše: M.V.