Огњен Радић: Очекујем тежак дуел и поред Челикових проблема

10.12.2021 Piše: urednik
Foto: KK Bratunac

Кошаркаши Братунца дочекаће зенички Челик у оквиру 8. кола лига Босне и Херцеговине. Братуначки тим тренутно је на скору 4-3, док гости имају 1 тријумф и 5 пораза. Утакмица ће бити одиграна сутра од 18 часова, а ако нисте у могућности да дођете у дворану, пренос је обезбијеђен на Јутјуб каналу КС БиХ, уз реализацију УПСМедиа тима.

Гости имају финансијских проблема, отишао је тренер Панџа и најбољи играч Божовић, али то не заварава тим из Братунца.

-Очекујем тежак дуел и поред Челикових проблема. Њихови играчи ће покушати да докажу да могу и без најбоњег појединца досадашњег дијела сезоне. Играчи морају бити максимално фокусирани. Очекујем побједу, али меч сигурно неће бити лак – рекао је Огњен Радић, тренер Братунца.

Домаћи тим у првих седам кола нападачки носи стартна петорка, предвођена бековима Вејдом, Ћирковићем и Драшковићем, уз подршку центара Вилотијевића и Рауча, а све бољи је и Фулард. Што се тиче Челика Божовић им је био први стријелац и скакач. Појавила се информација да ће клуб, такође, напустити Буза и Ћуревац, други и трећи поентер екипе. У саставу су још искусни Крижановић и неколико младих играча: Симанић (позајмљен из Игокее), Черкезовић, Дедајић, Подојак...

Братунац је шутерски боља екипа, погађају више ,,тројки'' из мање покушаја, док је Челик нешто прецизнији за 2 поена. Зеничани су се до сада мучили са линије пенала, па им Братунац не би требао дозволити лаке поена ни у ком слуачју. По офанзивном скоку екипе су изједначене (Братунац укупно нешто више скокова остварује), као и по асистенцијама. Играчи Огњена Радића губе нешто мање лопти просјечно по мечу. Извјесно је да ће Братунац покушати да наметне свој темпо, брже рјешавање посједа, напад ,,клоуз аута'' да се створи вишак и јак притисак у одбрани. Челику би више одговарао дуел на мање поена.

Прошле сезоне оба сусрета ових ривала добио је тим из Зенице.

Пише: М.В.