Огњен Радић: ,,Досадашњи резултат је изнад очекивања''

02.01.2022 Piše: urednik
Преузето са: meridiansport.ba

Кошаркаши Братунца данас започињу са такмичарским утакмицама у 2022. години. У мало изненађујућем и неуобичајеном термину, за Лигу Босне и Херцеговине, гостоваће Леотару од 19 часова. Братунац је тренутно на учинку 6 побједа и 4 пораза, док Леотар има исти број тријумфа из утакмице мање.

Састав Огњен Радића се сусреће са проблемима у овом периоду, јер неколико играча је било или јесте повријеђено.

-До сада смо испунили све циљеве. Да нам је неко прије почетка сезоне рекао да ћемо остварити 6 побједа до Нове године, оберучке бисмо прихватили. Резултат је заиста изнад очекивања. Пореметиле су нас повреде Драшковића и Миловановића. Дјелује да је повреда Миловановића тежа. Не треба узимати утакмицу против Широког за ,,репер'' јер нисмо имали ротацију да се супротставимо колективу какав је Широки. Циљ нам је и даље опстанак, који нисмо обезбиједили, али је близу. Потребно је пронаћи замјену за Миловановића и задтжати фокус на поменутом циљу - рекао је тренер Радић.

Леотар до сада одлично шутира из игре, нарочито за 3 поена, гдје су на скоро 40 посто успјешности (9,3 тројке по утакмици). Уз то, не губе много лопти и имају скоро 19 асистенција просјечно. Тим Марка Ичелића је снагу показао и у побједи над Широким у гостима. Имају веома широку ротацију и често користе по 10 играча са значајном минутажом. Искусан су тим који предводи сјајни крилни кошаркаш, Божо Ђурасовић. Често су им поставе такве да свако може да преузима. Са друге стране, Братунац је скакачки бољи и више поентира за 2 поена, а има и више украдених лопти по мечу. Видјећемо да ли ће се због краће ротације мијењати брзи стил игре, у којем се траже рана рјешења у нападима. Шут за 3 поена је доста осцилирао, што је значајно утицало на неке коначне резултате. Стартна постава Братунца поново ће имати сав терет на себи, а видјећемо колико ће Драшковић моћи да допринесе.

Сигурно је да Требињци желе што раније да стекну предност, док је жеља Братунца супротна, да што дуже остане у резултатском прикључку, како би се у завршних 10 минута борили за тријумф.

Меч из Требиња можете пратити на Јутјуб каналу КС БиХ.

Пише: М.В.