Održana „Trka kroz Vlasenicu 2018“

U Vlasenici je održana sportska manifestacija „Trka kroz Vlasenicu“.

Da „Trka kroz Vlasenicu“ postaje manifestacija koja sve više dobija na značaju, potvrdila je svojim prisustvom i Jelena Gajić , višegodišnja reprezentativka Bosne i Hercegovine. Jelena je učestvovala u trci seniora.

„Ovdje nas je na uličnu trku u Vlasenicu došlo oko 25 članova, zajedno sa trenerom Željkom Petrovićem. Očekujemo ovdje finu trku, dosta medalja, djeca su izuzetno spremna, organizacija je ovdje već par godina na jako dobrom nivou, fino su to organizovali, trude se, drago nam je što smo došli ovdje“, izjavila je Jelena Gajić, takmičarka Atletskog kluba ,,Prnjavor“.

Atletski klub „Prnjavor“ već treću godinu zaredom učestvuje u ovoj trci. Klub okuplja oko šezdeset članova, od kojih je čak dvadeset i pet došlo u Vlasenicu da bi se takmičili.

„Po treći put smo u Vlasenici, rado dolazimo ovdje, Atletski klub ‘Prnjavor’ učestvuje na svim trkama u Bosni i Hercegovini i u širem regionu, naravno, imamo učesnike i na olimpijskim igrama dvijehiljadite u Sidneju, takođe imamo dosta tih reprezentativaca, a ovdje rado dolazimo, takođe svake godine i oni svake godine gostuju kod nas“, rekao je Željko Petrović, trener Atletskog kluba „Prnjavor“.

U trci za seniore prvo mjesto zauzeo je Kosta Šumar sa Pala.

„Danas sam bio prvi, staza je poprilično zahtjevna, ima dosta brda, ali izdržalo se. Trčali smo dva kilometra“, kazao je Kosta Šumar, takmičar Atletskog kluba „Bosna“.

Trka kroz Vlasenicu je održana u sklopu Dana opštine Vlasenica. Jedan je od događaja koji privlače veliku pažnju cijele regije.

„Ove godine imamo osam učesničkih klubova iz cijele Bosne i Hercegovine u sedam različitih kategorija, od 2013. godišta do seniora, a takođe obezbijedili smo i vrijedne nagrade, medalje, diplome i pehare, a za glavnu trku seniora i novčane nagrade“, izjavio je Sreto Krstić, predsjednik atletskog kluba Vlasenica.

Građane Vlasenice i narednih dana očekuju različiti kulturni i sportski sadržaji, kao i centralna manifestacija.

„Sve građane Opštine Vlasenica pozivam da ovih dana učestvuju u svim događajima koji će se održati u našem gradu. Centralna manifestacija će biti 21. u 15:00 časova, biće svečana sjednica Skupštine opštine, gdje ćemo iskoristiti priliku da dodijelimo zahvalnice i nagrade“, izjavila je Gordana Trampić, predsjednica SO Vlasenica.

Sportska manifestacija „Trka kroz Vlasenicu“ u organizaciji Atletskog kluba „Vlasenica“, Kulturnog centra i opštinske Turističke organizacije održana je u okviru programa obilježavanja Dana opštine Vlasenica.