ODRŽANA TRADICIONALNA MANIFESTACIJA „SPUST NIZ GUBER“

Tradicionalno bolje raspoloženje među Srebreničanima donijela je manifestacija „Spust niz Guber“ , u organizaciji TO Srebrenica, koja je uveselila naše mališane. Takmičenje za spust, kao i takmičenje u pravljenju Snješka Bijelića, održalo se u četiri grupe: djeca uzrasta do 15 godina, koja su se prijavila uz saglasnost roditelja, starija djeca, odrasli i parovi. Dobra atmosfera i takmičarski  duh obilježili su današnji dan na popularnom Srebreničkom izletištu. Smijeh i zvuk sanki odzvanjali su stazom.

Zimske radosti i djeca razvedrili su srebreničko šetalište prema čuvenom izvoru ljekovite vode – Crni Guber.

„Ovdje sam danas došao sa svojim drugarima da se spuštam i sankam. Bilo mi je mnogo lijepo i želio bi da se svake godine održi ovakva manifestacija.“ ,  izjavio je David Zečić, učesnik današnjeg takmičenja u obje kategorije.

„Ovdje sam učestvovala u sankanju i bilo nam je baš prelijepo. Došla sam sa svojim drugaricama, sve smo učestvovale i voljele bi da se snijeg još malo zadrži, da se ne otopi, jer je ovo djeci najljepše godišnje doba.“ , kazala je Mirsada Omerović.

Pored najmlađih, u ovoj manifestaciji učestvovali su i predstavnici malo starijih generacija, kako u svojstvu roditelja tako i uz želju da ožive uspomene iz djetinjstva.

„Prvi put učestvujemo danas na ovoj manifestaciji. Mnogo je lijepo, ima dosta djece, učesnika. Mi smo oduševljeni i učestvovaćemo i sljedeći put kad bude.“ , rekla je Nataša Blagojević, jedna od prisutnih roditelja.

„Ovo je treća godina zaredom kako se održava „Spust niz Guber“ gdje želimo za naše najmlađe sugrađane kao i za djecu sa susjednih opština, ima veliki broj djece iz Bratunca, okolnih opština, koji su došli ovdje na takmičenje u sankanju.“ ,izjavio je direktor TO Srebrenica, Bojan Pejić.

U takmičenju u spustu najbrže vrijeme ostvarila je Nađa Avdić. Drugoplasirani je bio Danilo Blagojević, dok je treće mjesto pripalo Nemanji Bratiću. U takmičenju za najkreativnijeg Snješka Bijelića prvo mjesto osvojila je ekipa u sastavu: Hasib, Hamza i Lejla Jahić.