Održana tematska sjednica SO Srebrenica

Na tematskoj sjednici u Srebrenici koja je održana danas usvojena je odluka o dodjeli nagrada i priznanja za izuzetan doprinos u 2018. godini. Nagrade će biti dodijeljene u ponedjeljak, na svečanoj sjednici povodom Dana opštine.

Zlatna plaketa većinom glasova odbornika dodijeljena je Vijeću ministara kao zahvala za donaciju od pola miliona maraka.

„Moram da kažem da je ova plaketa zaista zaslužna i da ide u prave ruke. Kada je u pitanju plaketa sa srebrnim grbom, dodijeljena je Autonomnoj pokrajini Vojvodina, a plaketa sa bronzanim grbom firmi Ekonomik Grup“, istakao je Nedib Smajić, predsjednik SO Srebrenica.

Najviše polemike na današnjoj sjednici izazvala je Odluka o izgradnji spomenika koji će biti posvećen miru.

„Spomenik će simbolizovati pobjedu života nad smrću, pobjedu mira nad ratom i ostati kao trag naše opredjeljenosti za buduća pokoljenja, za našu djecu koja će ostati da žive na ovim prosotirma“, rekao je načelnik opštine Mladen Grujičić.

 

„Treba prvo da obezbijedimo mir ovdje u Srebrenici, i da Bošnjaci povratnici imaju ista prava kao što imaju i ostali građani, pa onda da gradimo spomenike. Ovako je to zaista licemjerno“, istakao je Zulfo Salihović.

Na današnjoj sjednici usvojena i Odluka kojom će ambulanta u Skelanima biti nazvati imenom dr Desimira Mitrovića.

„Ambulanta treba da ponese ime urologa dr Desimira Mitrovića, koji je zaista dao veliki doprinos u liječenju i pomoći građanima na teritoriji cijele opštine Srebrenica. Na ovaj način posthumno želimo da se zahvalimo ljudima koji su radili humane stvari dok su se bavili svojom profesijom“, istakao je dr Radomir Pavlović, na čiju inicijativu je i donesena odluka.