Održana sjednica SO Bratunac

Odbornici Skupštine opštine Bratunac, na redovnoj sjednici održanoj 20.11.2019.god., usvojili su Nacrt rebalansa budžeta za ovu godinu u iznosu 8.404.500 KM, koji je za 5% viši u odnosu na planirani. Načelnica Odjeljenja za finansije Radmila Nikolić izjavila je novinarima da je opštinski budžet uvećan zahvaljujući prihodima koji su ostvareni od prodaje zemljišta.

Na sjednici je usvojen i Nacrt budžeta opštine za 2020.godinu u iznosu 8.484.400 KM, koji je za 6% viši od usvojenog budžeta za ovu godinu.

Skupština je razriješila dužnosti predsjednika Opštinske izborne komisije Mitra Tešića zbog isteka mandata i za novog člana te komisije, nakon sprovedene procedure, imenovala Marka Mrkajića.

Na sjednici je razriješen i vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za opštu upravu opštine Bratunac Marko Blagojević i na tu dužnost imenovan je Ognjen Radić na osnovu provedene konkursne procedure.

Takođe, nakon provedene konkursne procedure za člana Odbora za žalbe opštine Bratunac, Skupština je imenovala Tijanu Trninić.

Tokom sjednice donesena je i Odluka o zamjeni nepokretnosti, kao i Odluka o načinu i uslovima javne prodaje gradskog građevinskog zemljišta.

Odbornici su podržali pokretanje inicijative da se Osamsko proglasi naseljenim mjestom, kao i informaciju o upisu učenika u bratunačkim školama.

Izvor: Opština Bratunac