ODRŽANA REDOVNA SJEDNICA ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE

U Bratuncu je danas održana redovna sjednica Štaba za vanredne situacije na kojoj je razmatrana trenutna epidemiološka situacija i mjere koje su preduzete u cilju zaštite stanovništva od virusa korona. Na sjednici je istaknuto da je ukupna situacija u našoj lokalnoj zajednici, gdje je prethodnih petnaestak dana bilo lica pozitivnih na virus korona, znatno poboljšana.

Načelnik  opštine Nedeljko Mlađenović ocijenio je da je veoma važno da su blagovremeno preduzete mjere od strane Doma zdravlja, bolničkih ustanova u Zvorniku i Bijeljini, te nadležnih organa i službi.

-U Bratuncu trenutno imamo jedno lice pozitivno na virus korona, koje nema nikakve simptome bolesti. Testirana su lica koja su bila pozitivna i sva su negativna, naglasio je načelnik navodeći da se u kućnoj izolaciji trenutno nalazi 25 lica.

Na današnjoj sjednici je konstatovano da se pogoršava epidemiološka situacija u okruženju i susjednim opštinama.

-Moramo biti veoma oprezni, jer predstoji period obilježavanja godišnjica stradanja na ovom području, vjerskih manifestacija, godišnjih odmora i povratka studenata iz kritičnih područja. Treba da budemo oprezni i da se ponašamo u skladu sa ukupnom epidemiološkom situacijom, jer ćemo lakše i efikasnije rješavati probleme, istakao je načelnik.

On je posebnu zahvalnost izrazio građanima Bratunca koji, kako je istakao, bez obzira na tešku situaciju zbog pandemije, poštuju sve mjere i propise koje donose Republički i Opštinski štab za vanredne situacije.

Bratunački Štab za vanredne situacije zaključio je da se u cilju zaštite stanovnika ove lokalne zajednice od širenja virusa korona nastavi redovna dezinfekcija javnih površina i objekata, te privrednih subjekata.

Izvor: www.opstinabratunac.com