ODRŽANA REDOVNA SJEDNICA ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE

Štab za vanredne situacije u Bratuncu razmatrao je na današnjoj redovnoj sjednici trenutno stanje u  opštini vezano za virus korona i situaciju nakon što je u Srebrenici otkriven jedan slučaj bjesnila pasa. Štab je zaključio da se do 22.juna, u skladu sa zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije, produžavaju sve mjere zaštite od virusa korona, kao i da se preduzmu sve mjere zaštite lokalnog stanovništva od pojave bjesnila pasa, mačaka i divljih životinja na području bratunačke opštine.

-Opština Bratunac će, u skladu sa rješenjem republičkog veterinarskog inspektora, odnosno Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, sprovesti sve mjere kako bi se prevazišla situacija, nakon što je na području Srebrenice otkriveno da je jedna domaća životinja zaražena bjesnilom, izjavio je poslije sjednice štaba načelnik ove opštine Nedeljko Mlađenović ističući da u Bratuncu trenutno nema registrovanih slučajeva bjesnila, ali da će se tom problemu u narednom periodu posvetiti maksimalna pažnja i postupati u skladu sa pomenutim rješenjem.

On je rekao da će i bratunačko Lovačko udruženje „Čauš“ preduzeti mjere u skladu sa tim rješenjem. Opština Bratunac, prema njegovim riječima, ima sklopljen ugovor sa firmom „Glog“ koja će organizovano prikupljati pse lutalice i uklanjati ih sa ovog područja.

Na današnjoj sjednici Štaba  razmatrana je situacija nastala nakon vezana popuštanja mjera zaštite od virusa korona. S tim u vezi Mlađenović je podvukao da je u Republici Srpskoj ukinuto vanredno stanje, ali da je na snazi vanredna situacija.

-Moramo preduzeti sve mjere zaštite, jer se u okruženju a i šire pojavljuje određeni broj lica zaraženih virusom korona, poručio je načelnik Mlađenović.

Stanovnici  opštine treba da se pridržavaju važećih mjera a posebno onih koje se odnose na nošenje zaštitnih maski, poštovanje distance i zabrane organizovanog okupljanja, odnosno organizovanja proslava i žurki u lokalima.

Izvor: opstinabratunac.com