Održana promocija zbirke „Nomad na štiklama“

U saradnji SPKD “Prosvjeta” i JU “Narodna biblioteka Srebrenica” večeras je održana književna promocija zbirke kratkih priča “Nomad na štiklama” autorke Sanje Radulović.

Autorka je za priču “Nomad na štiklama” osvojila prvu nagradu na 6. konkursu časopisa “Avlija” – za neobjavljenu kratku priču u regionu (2016. godina).

Ta priča je uvrštena u istoimenu knjigu koju je Sanja Radulović objavila krajem aprila 2018. godine.

“Ovo je 11. promocija ove knjige. Knjiga sadrži tri cjeline – jedna od njih je ‘Odiseja’, koja je napisana u romanesknoj formi i koja sadrži deset kratkih priča, od kojih je jedna ‘Nomad na štiklama’. Zašto baš taj naziv? Ja sam napisala: ‘Ja sam štikla zabodena u prošlost i nomad koji mora da se kreće. Vezala sam štrik između sjećanja i kretanja na kojem sušim svoje modre priče’, ovo je priča o osjećaju zarobljenosti u prošlom trenutku, i nagona i potrebe da se živi u sadašnjosti”, rekla je autorka Sanja Radulović.

“Nastavljamo da afirmišemo kulturu u Srebrenici i nastojimo da pojačamo kulturnu ponudu Srebenice, da budemo u toku sa svim književnim aktuelnostima u RS, tako smo došli na ideju da organizujemo ovu promociju. U pitanju je knjiga koja je privukla veliku pažnju javnosti. Nakon ovoga slijedi organizacija manifestacije ‘Stopama Luke Milovanova Georgijevića’, gdje ćemo nakon zatvaranja konkursa podijeliti nagrade, i gdje ćemo skrenuti pažnju na lik i djelo Luke Milovana Georgijevića, ali i drugih ličnosti koje su doprinijele razvoju kulture i obrazovanja u Srebrenici”, kazao je Marko Milovanović, sekretar SPKD “Prosvjeta”.

Sanja Radulović do sada je objavila tri knjige: dvije zbirke pjesama i zbirku kratkih priča. Član je Udruženja književnika RS.