Održana „Konferencija beba“ u Vlasenici

Oko stotinu najmlađih Vlaseničana učestvovalo je u manifestaciji „Konferencija beba“. Pravo učešća imala su djeca rođena od 12. jula 2013. do 12. jula 2019. godine. Konferencija beba održana je po drugi put u Vlasenici.

U kategoriji puzanje beba pobjedu je odnijela trinaestomjesečna Andrea Kurtuma.

„Napunila je skoro godinicu dana, nije se još pustila, još uvijek puže i tako nam bježi po kući. Bila bi još brža, ali nije spavala pa je nervozna. Ovo je baš divna manifestacija za naše najmlađe, hvala svima što organizuju ovo, baš razveseli i ove male bebe i malo stariju djecu“, rekla je Marela Kurtima, majka najbrže bebe u puzanju.

Posebno interesantno je bilo takmičenje očeva u previjanju beba. Pobjednik u ovoj disciplini bio je Tihomir Vlačić, otac dvoje djece.

„Nikola ima sedam mjeseci, nestašan je dječak. Nisam bio baš optimističan što se tiče ovog takmičenja, ali imali smo sreće, i znanja, jer pomažemo mami kada se presvlačimo, i na kraju smo pobijedili“, izjavio je Tihomir Vlačić.

„Konferencija beba“ održava se sa ciljem promocije nataliteta i prava djece.

„Cilj ove manifestacije jeste svakako promocija pravih porodičnih vrijednosti. Ovo je za Vlasenicu jedan divan događaj u kojem su učestvovali naši najmlađi građani, lijepo su se proveli, podijelili smo im i nagrade. Ove bebe pokazuju da je pred Vlasenicom svijetla budućnost“, izjavila je Gordana Trampić, predsjednica SO Vlasenica.

Titulu najmlađe bebe ponijela je Stefana Vukotić, koja ima svega tri mjeseca, titulu najstarije Viktorija Vučinović koja ima godinu i po dana, a beba sa najviše braće i sestara je Ivana Ostojić, koja ima dva brata i jednu sestru.

Cilj manifestacije je promocija zdrave porodice i brige o djeci.